A manók birodalma II. - Kelet

1 napos kirándulás | 13.200,- Ft | 33,- € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

A manók birodalma II. - Kelet

1 napos

Program, melyet kifejezetten családok és gyerekek részére állítottunk össze. Töltsetek el velünk egy kellemes napot az Aggteleki Nemzeti Parkban. Az aggteleki Baradla-barlang lélegzetelállító termei után megtekintjük a Világ legnagyobb könyvét Szinpetriben, majd ellátogatunk a jósvafői tengerszemhez, ahol közösségi, népi, cserkész és ügyességi játékokkal szórakoztatjuk a gyerekeket. A sok játék után pedig lovas fogattal kilátogatunk a hucul méneshez. A friss levegő, a természet csodái, a finom étkek és a sok játék biztosan feledhetetlen élményt nyújt majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

 • Utazás: légkondicionált autóbusszal
 • Ellátás: önköltségen
 • Részvétel díj: 13.200,- Ft (33,- €) / fő, (35-40 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: utazási költségek, parkolási költségek, programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
33,00 € 35,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • Indulás a kora reggeli órákban, az előre megegyezett helyről.
 • Utunk első megállója a méltán híres aggteleki Baradla-barlang*1, ahol az 1 órás, könnyed barlangi séta során megcsodálhatjuk a barlang hatalmas termeit, képződményeinek sokaságát. Függő- és állócseppkövek, cseppkőoszlopok, cseppkőzászlók között vezet az út, amelyek megmozgatják minden látogató fantáziáját.
 • Barlangi sétánk után ellátogatunk a közeli Szinpetribe*2, ahol megtekintjük a Világ legnagyobb könyvét. A könyv az Aggteleki Nemzeti Park barlangjairól, növény és állatvilágáról valamint épített örökségéről szól. Impozáns méretei alapján a könyvet a Guinness 2010-ben hitelesítette, mint "a világ legnagyobb könyve". Érdemes megtekinteni a Papírmalmot és a Guttenberg Múzeumot is.
 • A jósvafői tengerszemnél*3 hosszabb pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására. Ebéd után a kisgyerekek és szüleik számára közösségi, népi, cserkész és ügyességi játékokat kínálunk, mindenki szórakoztatására, mintegy kellemes felfrissülésként az barlangi séta és a szinpetri múzeumok után.
 • Következő, és egyben utunk utolsó állomása, a nevezetes jósvafői hucul ménes*4, ahova lovas fogaton jutunk el. Kicsik, nagyok számára felemelő élmény lesz, az garantált.
 • Innen már hazafelé vesszük az irányt és az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

fontos tudnivalók ⤵

 Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021113, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Utazással kapcsolatos tudnivalók: indulás Budapestről a Népligeti autóbusz-pályaudvarról (Üllői út 131, 1091 BP), reggel 4.30 órakkor, (az autóbusz 4.00 áll ki). Utazni, légkondicionált és összkomfortos autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton nagyjából 3 - 4 óránként tartunk rövidebb pihenőket benzinkutaknál vagy parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz, €-ró. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a befizetések sorrendjében történik. Helyfoglalási igényét jelentkezéskor a megrendelőlapon kell jelezni. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. Érkezés Budapestre az esti órákban. A fel, illetve leszállások csak a kijelölt helyeken lehetségesek. Ezen helyek lehetőségéről, megkérjük, érdeklődjenek az utazást megelőző héten. A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak. (Szükség esetén, utazási irodánk, más Európai városból is indít autóbuszt a programra. Bővebb információk: )

Belépődíjak a program szerint és egyéb helyszíni költségek:
 • Baradla-barlang, aggteleki rövidtúra: ............................................... 2600 Ft / 2000 Ft / 300 Ft    (F / Ny, D / Gy)
 • Szinpetri, könyvmúzeum: ...................................................................1600 Ft / 1300 Ft / 1000 Ft / 600 Ft     (F / Ny / D / Gy)

(F - felnőtt, Ny - nyugdíjas, D - diák, Gy - gyerek)

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban rövidebb természetjárás és barlanglátogatás szerepel, melyeknek hossza és szintemelkedése nem kimagasló, a terep egyes helyeken, esős időben, csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

*1 A mesés barlangtúra a Baradla-barlang az Aggteleki rövidtúra szakaszán halad, mely ideális óvodások, kisiskolások és családok számára. A Baradla-barlang legismertebb részeit bemutató túra 1 km-es útvonala végig kiépített betonjárdán halad, villanyvilágítással ellátott és a bejárása nagyjából 60 percet vesz igénybe. A barlangtúra során gazdagon díszített termeket és különböző cseppkőképződményeket láthatunk. A barlangban a hőmérséklet +10°C, ennek megfelelő meleg ruha és túracipő ajánlott! A barlangi séta nehézségi foka: könnyű.

*2 Szinpetriben, a régi vízimalom közelében álló, rekonstruált malomban kapott helyet az Aggteleki Nemzeti Parkot bemutató Nagy Könyv és egy Magyarországon egyedülálló papírmalom, ahol a látogatók saját maguk készíthetnek merített papírt.

*3 A Tengerszem étterem (https://www.tengerszemhotel.com/etterem) közvetlen szomszédságban, a völgyben látható a Tengerszem-tó is. E mellett elsétálva jutunk el Jósvafőre, a Jósva-völgyfőn megbújó kis településre, melynek Ófaluja, a kazettás mennyezetes református templomával együtt műemléki oltalom alatt áll, és őrzi a hagyományos építészet szép emlékeit.

*4 "Fogattal a hucul méneshez" - a hucul ló a Kárpátokban kialakult fajta, mely genetikailag igen közel áll az ősi vadlovakhoz és a honfoglaló magyarok lovához. A ridegen tartott ménes egész évben megtekinthető a Jósvafőtől mintegy 1 km-re, északra található gergés-lápai legelőkön tekintjük meg fogatos kocsikázással. Előzetes egyeztetés esetén, lehetőség nyílik egyéni lovaglásra mind kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a melegebb öltözetet, különösen a barlanglátogatás alkalmával. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest), a többi felszerelést az autóbuszban hagyhatjuk.

Javasolt korhatár: az utazás 6 éves kortól ajánlott, de mint középkorúak úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.

Árgarancia: 400,- Ft/EUR árfolyamig, valamint 600,- (Ft/km) Km-díjig. Budapesti indulással és érkezéssel. Továbbá a részvételi díjat, legalább 35 utas esetén tudjuk biztosítani. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár, vagy beszámítható más utazásra. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s.r.o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely itt érhető el.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.