Felvidék sörtúra I.

3 napos sörtúra | 54.600,- Ft | 156,- € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

Felvidéki sörtúra I.

3 napos

Program: Felvidék gasztronómiai útjai között, Szlovákia sörtúrája újdonságnak számít. Nemcsak a sör megízlelését, hanem az egyedülálló helyi sörfőzők kéznyomát magán viselő sörök megismerését is lehetővé tesszük a számotokra. A Közép-Szlovákiai sörgyárak és kisüzemi sörfőzdék felkeresése, a sörfőzés mestersége, a barátságkötések és a gasztronómiai élmények sörtúránk és sörkultúránk szerves része. Közép-Szlovákia kis sörfőzdéi, valamint a helyi kézműves és éttermi sörfőzdék felkutatása, mint ízükben úgy minőségükben is egy különleges világot kínál az ínyencek számára. Egészségükre!

 • Ellátás: büféreggeli
 • Szállás: 2 éjszaka a selmecbányai Hotel Bristolban
 • Utazás: önköltségen
 • Részvétel díj: 54.600,- Ft (156,- €) / fő, (8-16 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: szállást - két éjszaka, üdülőhelyi díjak és illetékek, büféreggeli, ajándék, programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: további étkezések, sörkóstolások, utazási költségek, parkolási költségek, választható programok belépődíja (cca. 25,- €/fő), utasbiztosítás.
156,00 € 176,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

"A sör annak bizonyítéka, hogy Isten szeret minket és azt szeretné, hogy boldogok legyünk." Benjamin Franklin

Részletes program:

1. nap

 • 6.30 - találkozás és a szükséges adminisztráció.
 • 7.00 - indulás az előre megegyezett helyről Vihnyére (Vyhne), amely a Felvidék egyik legcsodásabb vidékén a Selmeci-hegységben bújik meg. Útközben felelevenítjük Felvidék sörfőzési történelmét, és hogy ne csak beszéljünk róla, az ajándékba kapott különleges sörünkkel ezt még inkább megpecsételjük.
 • 10.00 - Vihnye, a Steiger sörgyár *1 meglátogatása.Itt találjuk Felvidék legrégebbi sörfőzdéjét, amely 1473-tól a mai napig megtartotta tradicionális sörfőzési technikáját. A gyárlátogatás során lehetőségünk nyílik különböző sörök kóstolására.
 • 12.15 - Selmecbánya (Banská Štiavnica), ebéd és sörkóstolás a Selmecbányai ERB sörfőzde éttermében, az UNESCO listáján is szereplő történelmi óváros fali között.
 • 14.00 - A Szent Hubertusz napoknak is otthont adó szentantali (Svätý Anton) Koháry-Coburg vadászkastély *2 megtekintése.
 • 15.30 - Selmecbánya máig megmaradt, de a turisták szeme elől elrejtett "Bányász kocsma" meglátogatása, majd igény szerint egyéb minőségi öntödék felkutatása.
 • ? - szállás: Selmecbánya történelmi központjában, a Bristol Hotelben *5, 2 és 4 ágyas összkomfortos szobák, a helyszínen teljes értékű reggeli, internetkapcsolat, televízió, kellemes, csöndes városi környezet.

2. nap

 • 8.00 - reggeli a selmecbányai Bristol Hotelben *5, éjszakai szállásunk helyszínen, kontinentális reggeli, kávé, tea.
 • 9.30 - A selmecbányai Szabadtéri bányamúzeum és skanzen *3 meglátogatása. Bányászköpenyben, sisakkal és lámpással a kezünkben élhetjük át azon feltételeket, amelyek mellett valaha a bányászok dolgoztak a több száz éves tárnák mélyén.
 • 12.00 - Besztercebánya (Banská Bystrica), ebéd a történelmi főtéren, egy korsó sör társaságában.
 • 13.30 - Az Urpiner sörgyár *4 megtekintése a belvárosban, mely 1971-től a modern szlovák sörfőzés egyik legkiemelkedőbb képviselője. A gyárlátogatás során lehetőségünk nyílik különböző sörök kóstolására.
 • 15.00 - Kisebb séta Besztercebánya főterén, majd egyéb minőségi öntödék felkutatása.
 • ? - szállás: Selmecbánya történelmi központjában, a Bristol Hotelben *5, 2 és 4 ágyas összkomfortos szobák, a helyszínen teljes értékű reggeli, internetkapcsolat, televízió, kellemes, csöndes városi környezet.

3. nap

 • 8.00 - reggeli a selmecbányai Bristol Hotelben *5, éjszakai szállásunk helyszínen, kontinentális reggeli, kávé, tea.
 • 10.30 - Nyitra (Nitra), Szlovákia legrégebbi szlovák városa, mely történelmi emlékei mellett, számos remek sörözőt rejt. Első körbe ellátogatunk az ínyenc sörturisták számára kihagyhatatlan Beer Time sörözőt. A tíztételes váltakozó sörmenü a nyitrai kisüzemitől kezdve, főleg szlovák sörök sorakoznak, de helyet kaptak a cseh különlegességek és a német búza sörök is. A söreik mellett ízletes étel kínálatukból is mindenki talál a számára megfelelőt.
 • Reményeink szerint, lehetőség nyílik két fiatal ambiciózus sörfőző házi üzemében látogatást tenni és belekóstolni a modern szlovák sörfőzés világába, mintegy megkoronázni a sörök sokszínűségét.
 • ? - hazaérkezés a késő délután órákban.

fontos tudnivalók ⤵

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után díjelőleget, vagyis a teljes összeg 40%-t (18.720,-Ft (52,-€) / fő), avagy a teljes összeget, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. Az esetleges fennmaradó költséget legkésőbb az indulás előtti 20. napig köteles rendezni! A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés és csakis a teljes részvételi díjat lehet itt kifizetni). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021340, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díjelőleg, vagy a teljes részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Utazással kapcsolatos tudnivalók: az utazás önköltségen valósul meg, tehát az út megszervezése a megrendelő feladata. Szükség esetén, utazási irodánkkal is egyeztethető az utazás megszervezése, legyen az bárhonnan Európából. Az utazás megszervezését, legalább 8 utas esetén intézzük. Irodánk örömmel magára veszi a terhet és megbízható partnerivel (busztársaságok) megoldja az utazás kérdését a lehető legkedvezőbb áron. Ezen szolgáltatásunkat díjmentesen kínáljuk a kedves megrendelőink számára. Ebben az esetben, az utazás időpontját megelőző, legkésőbb a 40. napon szükséges megrendelni a CoolTour.sk s. r. o. utazási iroda cooltour.sk@gmail.com email címén. Forduljon hozzánk bizalommal!

*5 Szállás: Selmecbánya (Banská Šitavnica) belvárosában, a Hotel Bristolban, (www.hotel-bristol.sk). A szálló elegáns és modern, valamint kiváló fekvése miatt az egyik legkeresettebb szállók közé tartozik, de ár-érték arányában is a legtökéletesebb szállást kínálja. Csoportunk 2 és 4 ágyas, fürdőszobás szobákban lesz elszállásolva.

Étkezés: a részvételi díj büfé reggelis ellátást tartalmaz, mely reggeli mindenki számára bőséges. Vegetáriánus, laktóz-, tej- és gluténmentes reggeli is kérhető, ennek igényét kérjük a megrendelőlapon jelezni. A szálló rendelkezik saját konyhával és étteremmel. Ezen kívül természetesen a városokban és utunk során is van lehetőség étkezni. Egy ebéd, avagy vacsora ára kb. 6,-€/fő. Az egyéb étkezések a kirándulás során önellátóak.


Belépődíjak a program szerint és egyéb helyszíni költségek:
 • *1 Steiger sörgyár: hétköznapokon 10.00 - 16.00 között látogatható. 3,40 € / fő melyben a másfél órás gyárlátogatás és különböző sörök kóstolása tartozik a "kiskocsmájukban". A hétvégi a gyárlátogatás ára 5,10 € / fő.
 • *2 Szentantali Koháry-Coburg vadászkastély: folyamatos nyitva tartás 9.00 - 16.00 óra között. 8,- € / fő mely magába foglalja 13 történelmi szoba és a vadászkiállítás megtekintését is. A látogatás 1 órát vesz igénybe.
 • *3 Selmecbányai Szabadtéri bányamúzeum és skanzen: folyamatos nyitva tartás 9.00 - 15.00 óra között. 8,- € / fő mely magába foglalja a bányászköpeny, a sisak és a lámpás bérletét is. A látogatás 1,5 órát vesz igénybe.
 • *4 Urpiner sörgyár: a gyárlátogatás ára 4,80 € / fő, melyben a másfél órás gyárlátogatás és különböző sörök kóstolása tartozik.

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban rövidebb városnézések szerepelnek, melynek hossza és szintemelkedése nem kimagasló, a terep egyes helyeken, esős időben, csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a melegebb öltözetet a bányalátogatás alkalmával. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest).

Javasolt korhatár: az utazáson csakis a 18 éves korukat betöltött személyek vehetnek részt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A COVID-19 megbetegedés elleni hatósági intézkedések Szlovákiában: a CoolTour.sk s.r.o. a Szlovák kormány mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően. A síelés egyéni sportnak minősül. Közös érdekünk az, hogy a lehetőségekhez képest zavartalanul együtt tudjunk működni. Az aktuális intézkedésekről, valamint Szlovákiába történő belépés szabályairól itt találnak bővebb tájékoztatást.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Költőpénz: Szlovákia hivatalos fizetőeszköze az euró: € / EUR. Javasolt még az utazás előtt váltani, legalább 50,- / 70,- eurót.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.