Kétnapos zarándokút Kelet-Felvidéken

2 napos kirándulás | 24.700,- Ft | 62,- € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

Kétnapos zarándokút Kelet-Felvidéken

2 napos

Program: tartson velünk egy kétnapos feledhetetlen zarándokúton Kelet-Felvidék legcsodásabb városaiba és keresztény emlékhelyeire. Ebben a két napban, többek között, meglátogatjuk a kassai Szent Erzsébet-főszékesegyházat, a bártfai Szent Egyed-bazilikát, a lőcsei Szent Jakab-templomot és még megannyi csodás keresztény emlékhelyet, amelyek részét képezik az UNESCO kulturális világörökségét is. Imádságaink, a régmúlt korok hangulata, a kellemes városi séták, a zamatos felvidéki étkek és italok, mindenki számára feledhetetlen élményt nyújtanak és lelki felüdülés kínálnak.

 • Utazás: megegyezés alapján: a megrendelő, vagy irodánk szervezésében
 • Ellátás: büféreggeli és vacsora az árban
 • Részvétel díj: 24.700,- Ft (62,- €) / fő, (35-40 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szállás - egy éjszaka, üdülőhelyi díjak és illetékek, büféreggeli és vacsora.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, egyéb étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
62,00 € 74,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

1. nap:
 • Találkozás a csoporttal az előre megegyezett helyen és időpontban, majd indulás a kora reggeli órákban.
 • Kétnapos zarándoklatunk első állomása a legkurucabb városnak is mondott Kassa (Košice), Felvidék keleti részének központja. Itt, többek között, felkeressük a Felvidék legszebb gótikus katedrálisát, amely II. Rákóczi Ferenc fejedelmünknek is végső nyughelyet ad, a Szent Erzsébet-főszékesegyházat. Városnéző körutunk során megcsodáljuk Kassa gyönyörű főterét és az ott található rengeteg csodás épületet, melyek közül szinte mindegyik rendelkezik valamilyen magyar történelmi vagy irodalmi vonatkozással. Később átsétálunk II. Rákóczi Ferenc Rodostói-házhoz, ahol a fejedelemnek szentelt kiállítás tekinthető meg. A zamatos felvidéki étkek és italok Kassa főterén, egy jó kávé a Márai kávézóban bearanyozzák napunkat.
 • Rövid pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására.
 • Utunkat tovább folytatva érkezünk meg Bártfa (Bardejov) híres városa, melynek történelmi központja 2000-től az UNESCO természeti és kulturális világörökségének a része. Városnézésünk során bejárjuk a Felvidék leggótikusabb városának központját, melyet összefüggő történelmi városfalak határolnak be. Megtekintjük a város legnagyobb nevezetességét, a 15. századi Szent Egyed-bazilikát, melyben többek között 11 fából faragott gótikus oltár és magyar szentek képei találhatók, valamint a város főterén álló 16. századi régi Városháza épületét, mely manapság a Sárosi Múzeumnak ad helyet.
 • Napunk következő, és egyben utunk utolsó állomása Eperjes (Prešov) városa, melyet a monda szerint II. (Vak) Béla királyunk alapított és a környékre jellemző eperről nevezte el. Manapság a város Kassával együtt Kelet-Szlovákia domináns városai közé tartozik. A város történelmi központjában található műemlékek a városi műemlék-rezervátum részét képezik. Orsós főterének domináns épülete a monumentális, római katolikus Szent Miklós-plébániatemplom és a tér keleti oldalának legértékesebb emlékműve a Rákóczi-ház.
 • Innen már a szállásunkra*1, Lőcse híres városába utazunk. Érkezés az esti órákban.


2. nap:

 • Második napunk első állomása, az éjszakai szállásunknak is otthont adó Lőcse (Levoča), amely a Szepesség leghíresebb városa. A történelmi belváros, együtt a Szent Jakab-templommal, annak főoltárával és kegytárgyaival a Világörökség részét képezi. A templom a Felvidék egyik legjelentősebb vallási épülete és háromszoros nemzeti emlékhelye. 700 éve a művészeti emlék és ereklyék kincsestára. Legcsodálatosabb a főoltára, amely egyben a világ legnagyobb gótikus fából faragott szárnyas oltára is. A város történelmi és kulturális nevezetességeit a csaknem teljesen épségben fennmaradt városfalak ölelik körbe. A régi Városházát és a szégyenketrecet látva megelevenednek majd előttünk irodalmunk remekei, a "Fekete város" és a "Lőcsei fehér asszony".
 • Lőcséről tovább utazva érkezünk meg Szepesszombatra (Spišská Sobota), a legmesésebb szepességi városba a maga kontytetős házaival. Fő látnivalója a későromán stílusú Szent György-templom, Lőcsei Pál mester főoltárával, melynek a csodájára járnak uralkodók és államfők egyaránt.
 • Rövid pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására.
 • Ezek után rövid kitérőt teszünk Csütörtökhelyre (Spišský Štvrtok), ahol felkeressük a Szent László-plébániatemplomot. A templom egyik vonzereje a hozzáépült Szapolyai-kápolna, melyet a magyarországi gótikus építészet legtökéletesebb és legarányosabb alkotásaként tartanak számon. A kápolnát gazdagon díszített karzat, gyönyörű tartópillérek és lenyűgöző festett ablakok jellemzik, melyeket magyar szentek, valamint egy Szent László legenda is ékesít.
 • Zarándoklatunk utolsó állomása az eredetileg önálló Szepeshely (Spišská Kapitula), amely ma Szepesváralja része. Egy dombon fekvő egyházi település, a XII. századból és a XIII. század közepétől a szepesi apátság székhelye. A várost Szent Mártonról elnevezett, kéttornyú, későromán stílusú katedrális uralja. A katedrális belső berendezése, kiépítése rendkívül értékes - gótikus oltárak, szobrok, sírtáblák, kelyhek, harangok és egy figyelemreméltó 1317-ből származó, szokatlanul világi jellegű freskó, amely Károly Róbert magyar királlyá koronázását ábrázolja.
 • Innen már hazafelé felé vesszük az irányt és könnyes búcsút veszünk. Érkezés az esti órákban.


fontos tudnivalók ⤵

 Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002022211, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utaztatással kapcsolatos tudnivalók: az utazás önköltségen valósul meg, tehát az út megszervezése, vagy a megrendelő feladata, vagy szükség esetén, utazási irodánkkal is egyeztethető az utazás megszervezése, legyen az bárhonnan Európából. Az utazás megszervezését, legalább 35 utas esetén intézzük. Irodánk örömmel magára veszi a terhet és megbízható partnerivel (busztársaságok) megoldja az utazás kérdését a lehető legkedvezőbb áron. Ezen szolgáltatásunkat díjmentesen kínáljuk a kedves megrendelőink számára. Ebben az esetben az utaztatást, az utazás időpontját megelőző, legkésőbb a 40. napon szükséges megrendelni az itt elérhető űrlap kitöltésével és elküldésével. Forduljon hozzánk bizalommal!

*1 Szállás: Lőcse városában a Lőcsei Pál mester főtéren található, Barbakán hotelban szállunk meg. Csoportunk 1, 2 és 4 ágyas, fürdőszobás szobákban lesz elszállásolva, de akár pótágy is igényelhető. Amennyiben egyedül szeretne lenni egy 2 ágyas szobában, úgy a szoba teljes árát kell kifizetnie, tehát felárat számítanak ezért a szolgáltatásért (+ 15,- €).

Étkezés: a részvételi díj büfé reggelis ellátást és teljes értékű vacsorát tartalmaz, mely reggeli mindenki számára bőséges, feledhetetlen élményt nyújt. Vegetáriánus, laktóz-, tej- és gluténmentes reggeli is kérhető, ennek igényét kérjük a megrendelőlapon jelezni. Az egyéb étkezések a kirándulás során önellátóak.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Egyéb belépődíjak és helyszíni költségek a program szerint és egyéb helyszíni költségek (/fő):

 • Kassa Szent Erzsébet-dóm, Rákóczi-kripta, Királylépcső, Zsigmond-torony: ................ 5,00 € / 3,00 € (F / Ny, D, Gy)
 • Kassa Rodostói ház: ............................................................................................................... 4,00 € / 2,00 € (F / D, Ny, Gy)
 • Bártfa Szent Egyed-bazilika: .................................................................................................. 1,50 € / 1,00 € / 0,50 € (F, Ny / D / Gy)
 • Bártfa Szent Egyed-bazilika + a bazilika tornya: ................................................................. 3,00 € / 2,00 € / 1,00 € (F, Ny / D / Gy)
 • Eperjes Szent Miklós-plébániatemplom: ............................................................................. 2,00 € (F, Ny, D, Gy)
 • Lőcse Szent Jakab-templom: ................................................................................................. 4,00 € / 2,00 € / 1,00 € (F, Ny / D / Gy)
 • Szepesszombat Szent György-templom: ............................................................................. 2,00 € / 1,00 € (F / D, Ny, Gy)
 • Csütörtökhely Szent László-templom: ................................................................................. 1,00 € (F, D, Ny, Gy)
 • Szepeshely Szent Márton katedrális: ................................................................................... 2,00 € (F, D, Ny, Gy)
 • A kassai Szent Erzsébet-dóm miséje ingyenes.

(F - felnőtt, Ny - nyugdíjas, D - diák, Gy - gyerek)

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban rövidebb városnézések szerepelnek, melynek hossza és szintemelkedése nem kimagasló, a terep egyes helyeken, esős időben, csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a melegebb öltözetet. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest), a többi felszerelést az autóbuszban hagyhatjuk.

Javasolt korhatár: az utazás 10 éves kortól ajánlott, de mint középkorú úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.

Árgarancia: 405,- Ft/EUR árfolyamig. Továbbá a részvételi díjat, legalább 35 utas esetén tudjuk biztosítani. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár, vagy beszámítható más utazásra. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s.r.o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely itt érhető el.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.