Kétnapos zarándokút Nyugat-Felvidéken

2 napos kirándulás | 24.600,- Ft | 61,50 € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

Kétnapos zarándokút Nyugat-Felvidéken

2 napos

Program: tartson Ön is velünk egy feledhetetlen zarándokúton Nyugat-Felvidék keresztény értékeinek a felkutatásában. Zarándoklatunk elején Selmecbányát keressük fel, amely az UNESCO kulturális világörökségének a része és a város fölött találjuk a Kárpát-medence leglátványosabb kálváriáját. Garamszentbeneken meglátogatjuk a Felvidék második legnagyobb kolostorát, majd a Nyitrai püspökség Szent Emmerám Székesegyházát. Utazásunk érinti deáki kisközség Szűz Mária tiszteletére épített templomot is. Majd ellátogatunk Nagyszombatba, amely város több évszázadon keresztül Magyarország fő egyházi központja volt. Zarándoklatunkat Szlovákia fővárosában, Pozsonyban zárjuk. Itt valamikor a Magyar országgyűlés székelt és a Szent Márton Székesegyházban magyar királyokat, királynékat és királynőt is koronáztak. A megannyi műemlék, az ódon falak, a zarándokút, a lelki felüdülés mindenki számára feledhetetlen élményt nyújt eme két csodás zarándokhelyen.

 • Utazás: megegyezés alapján: a megrendelő, vagy irodánk szervezésében
 • Ellátás: büféreggeli és vacsora az árban
 • Részvétel díj: 24.600,- Ft (61,50 €) / fő, (35-40 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szállás - egy éjszaka, üdülőhelyi díjak és illetékek, büféreggeli és vacsora.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, egyéb étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
61,50 € 74,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

1. nap:
 • Találkozás a csoporttal az előre megegyezett helyen és időpontban, majd indulás a kora reggeli órákban.
 • Kétnapos zarándoklatunk első megállója, a sokak szerint legszebb felvidéki városként számon tartott, Selmecbánya (Banská Štiavnica), az ezüst városa, mely 1993 óta az UNESCO kulturális világörökségének a része. Bejárjuk a történelmi városközpont legszebb, legnevezetesebb részeit, és megtekintjük az Óvárat, mely a város leglátogatottabb épületei közé tartozik. Belvárosi sétánk során megtekintjük az Újvárat, a Városháza épületét, a Bányászati-, Kohászati- és Erdészeti Akadémia híres épületegyüttesét, a Szentháromság tér és a Korzó híres épületeit, a nevezetes "Klopacskát", s közben megemlítjük a városhoz kapcsolódó csodákat, legendákat is.
 • Miután megtekintettük a városközpontot, a Kárpát-medence talán legszebb, de minden bizonnyal leglátványosabb Kálváriájára zarándokolunk. Selmecbánya városképét meghatározó szabályos vulkáni kúpon magasodó tizenkilenc kápolnából, három templomból álló barokk kori épületcsoport. A világ száz legveszélyeztetettebb műemléke közé is bekerült Kálvária felújítása folyamatban van, alulról haladunk felfelé. A csúcsról a városra és a Selmeci-hegység vulkanikus eredetű csúcsaira nyíló panoráma varázslatos. Selmecbányai zarándoklatunkat végül az Alsó templomban misével zárjuk.
 • Rövid pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására.
 • Utunkat tovább folytatva érkezünk meg következő állomásunkra, Garamszentbenedekre (Hronský Beňadik). A bencés templom a közép-európai koragótika egyik legszebb emléke, főkapuja a jáki templom bejáratának szépségével vetekszik. Ez Felvidék második legnagyobb kolostora, és az egyik legrégebbi magyar bencés apátság. Az egyházi ténykedések mellett török elleni végvár és búcsújáró kegyhelyként is számon tartott ez a titkokkal és legendákkal övezett ódon hangulatú apátsági épület.
 • Napunk következő, és egyben utunk utolsó állomása Nyitra (Ňitra) városa. A Nyitrai váron belül felkeressük a Nyitrai püspökségben a Szent Emmerám Székesegyházat és a vár további értékes látnivalóit, mint a Nyitrai Püspökség Egyházmegyei Múzeumát, a Vazul tornyot és a várfal alatt húzódó kazamatákat. Kicsit később, felkeressük Nyitra városának további csodás  barokk és klasszicista arculatát idéző épületeit, majd megcsodáljuk a 10. századból származó egyhajós, román stílusú Szent István király székesegyházat, amely a város legrégebbi temploma.
 • Innen már csak pár perc és megérkezünk nyitrai a szállásunkra*1. Megérkezés az esti órákban.


2. nap:

 • Második napunk első állomása, a bencések ezeréves öröksége a Vág völgyében, a Szent István nevét viselő kápolna, amely minden bizonnyal már a 11. század közepétől kezdve működött és jelenleg is részét képezi Deáki (Diákovce) kisközség Szűz Mária-templomnak. Minden bizonnyal öröm lesz hallgatni, ahogy a gondnoknő, Hajdú Irénke néni mesél Deáki kincséről és az Isten házáról.
 • Továbbutazunk Nagyszombatba (Trnava), melyet "Szlovákia Rómájaként" is emlegetnek, köszönhetően számtalan római katolikus templomának. Stratégiai fontossága révén,  Magyarország török megszállása idején Nagyszombat volt az érsekség, az oktatás és a kultúra székhelye, mintegy három évszázadon keresztül. Városnéző sétánk alkalmával megnézzük a Pázmány Péter alapította Nagyszombati Egyetem épületét és a hozzá tartozó Keresztelő Szent János templomot, melyben külön figyelmet érdemel a rendkívül értékes, 1640-ből származó faoltára, melyet a történelmi Magyarország legszebb kora barokk oltárának tartanak. Később megtekintjük a háromhajós és kéttornyú Szent-Miklós püspöki székesegyházat amely a 14. században épült. A mellete elhelyezkedő Érseki palotával közösen, 1543 és 1822 között az esztergomi érsekek székesegyháza volt.

 • Nagyszombati sétánk során rövid pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására.
 • Zarándoklatunk utolsó állomása, Szlovákia fővárosa, Pozsony (Bratislava). A városnézést a Szent Márton dómtól kezdjük meg, ahol a Habsburg-házi magyar királyokat koronáztak. Majd az Érseki Palota, ahol Napóleon és az osztrák uralkodó, I. Ferenc egy békeegyezményt irt alá 1805-ben, ezek után felkeressük a rokokó stílusú Mirbach Palotát. Utunkat folytatva az Egyetemi könyvtár, Óvárosháza, Roland-kút és Mihály-kapu megtekintése követi. Innét felsétálunk a fölénk emelkedő Pozsonyi várba, amelyet a Duna fölé építettek, és a Római Birodalom határvédője volt az I. századtól, egésze a V. századig.
 • Innen már hazafelé felé vesszük az irányt és könnyes búcsút veszünk. Érkezés az esti órákban.


fontos tudnivalók ⤵

 Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002022212, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utaztatással kapcsolatos tudnivalók: az utazás önköltségen valósul meg, tehát az út megszervezése, vagy a megrendelő feladata, vagy szükség esetén, utazási irodánkkal is egyeztethető az utazás megszervezése, legyen az bárhonnan Európából. Az utazás megszervezését, legalább 35 utas esetén intézzük. Irodánk örömmel magára veszi a terhet és megbízható partnerivel (busztársaságok) megoldja az utazás kérdését a lehető legkedvezőbb áron. Ezen szolgáltatásunkat díjmentesen kínáljuk a kedves megrendelőink számára. Ebben az esetben az utaztatást, az utazás időpontját megelőző, legkésőbb a 40. napon szükséges megrendelni az itt elérhető űrlap kitöltésével és elküldésével. Forduljon hozzánk bizalommal!

*1 Szállás: Nyitra város központjától pár méterre található, PKO Nitra panzióban szállunk meg. Csoportunk 1, 2, 3, 4 és 5 ágyas, fürdőszobás szobákban lesz elszállásolva, de akár pótágy is igényelhető. Amennyiben egyedül szeretne lenni egy 2 ágyas szobában, úgy a szoba teljes árát kell kifizetnie, tehát felárat számítanak ezért a szolgáltatásért (+ 15,- €).

Étkezés: a részvételi díj büfé reggelis ellátást és teljes értékű vacsorát tartalmaz, mely reggeli mindenki számára bőséges, feledhetetlen élményt nyújt. Vegetáriánus, laktóz-, tej- és gluténmentes reggeli is kérhető, ennek igényét kérjük a megrendelőlapon jelezni. Az egyéb étkezések a kirándulás során önellátóak.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Egyéb belépődíjak és helyszíni költségek a program szerint és egyéb helyszíni költségek (/fő):

 • Selmecbánya - Óvár: ............................................................................................................................... 7,00 € / 3,50 € (F / Ny, D, Gy)
 • Gamarszentbenedek - Apátsági templom és bencés apátság: ......................................................... 4,00 € / 2,00 € (F, Ny, D / Gy)
 • Nyitra vára - A Püspökség Egyházmegyei Múzeuma, Sz. Emmerám Székesegyház, kazamaták ... 4,00 € / 2,00 € (F/ Ny, D, Gy)
 • A selmecbányai kálvária és az Alsó templom miséje ingyenes.

(F - felnőtt, Ny - nyugdíjas, D - diák, Gy - gyerek)

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban rövidebb városnézések szerepelnek, melynek hossza és szintemelkedése nem kimagasló, a terep egyes helyeken, esős időben, csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a melegebb öltözetet. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest), a többi felszerelést az autóbuszban hagyhatjuk.

Javasolt korhatár: az utazás 10 éves kortól ajánlott, de mint középkorú úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.

Árgarancia: 405,- Ft/EUR árfolyamig. Továbbá a részvételi díjat, legalább 35 utas esetén tudjuk biztosítani. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár, vagy beszámítható más utazásra. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s.r.o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely itt érhető el.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.