A Liptói-havasok tetején - Sebes-pataki-csúcs

1 napos kirándulás | 9.600,- Ft | 24,- € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌕🌑

A Liptói-havasok tetején - Sebes-pataki-csúcs

1 napos

Program: a Liptói-havasok magával ragadó csúcsai és mélyben húzódó völgyei rengeteg látványosságot és természeti kincset rejtenek azok számára, akik fel szeretnék fedezni a Nyugati-Tátrát. Aki egy kis kihívásra és a csúcson fogadó gyönyörű kilátásra vágyik, az tartson velünk a Sebes-pataki-csúcsra vezető túránkon! A Sebes-takai-csúcs a maga 2248 méteres magasságával a Liptói-havasok legmagasabb pontja, ezzel kilátást biztosítva a keleten elterülő Magas-Tátra csúcsaira, a délen lévő Alacsony-Tátrára, és a viharos tenger hullámait idéző Liptói-havasok hegygerinceire és völgyeire, melyek a csúcstól nyugat felé húzódnak. Bár túránk célja a csúcs, az odavezető út legalább annyira szép és izgalmas, hiszen bejárjuk a Racskó- és Sebes-pataki-völgyeket melyekben barangolva igazi tátrai hangulat fogad minket. Tarts velünk és fedezzük fel együtt a Liptói-havasokat!

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 23 km
 • Szintemelkedés: 1513 m
 • Részvétel díj: 9.600,- Ft (24,- €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
24,00 € 28,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 7:00 - Találkozás a Racskó-völgyi parkolóban (Parkovisko Račkova dolina).*¹
 • 7:15 - Rövid eligazítás és bemelegítés után megkezdjük utunkat a Liptói-havasok legmagasabb csúcsára, a Sebes-pataki-csúcsra (Bystrá 2248m). Túránk első szakaszában a Szűk-völgyben (Úzka dolina) haladunk, majd lefordulunk a Racskó-völgy (Račkova dolina) felé és a Racskó-patak (Račková) mentén haladva folytatjuk a gyalogtúrát. Az fokozatosan emelkedő szakaszon 7 km-t teszünk meg és 575 m szintkülönbséget "küzdünk" le.
 • 9:30 - Elérjük az Ék-hegy alatti útelágazást (Pod Klinom 1447m), majd innen megkezdjük a "csúcstámadást". Először elérjük a hegygerincet, majd azon tovább haladva megközelítjük a csúcsot. A 3,5 km alatt 798 m szintkülönbséget teszünk meg.
 • 12:00 - Elérjük túránk legmagasabb pontját a Sebes-pataki-csúcsot (Bystrá 2248m). Innen gyönyörű kilátás nyílik a környező hegyekre, völgyekre. Mivel a hegység főgerincének déli részén fekszik, három völgy is húzódik alatta: a délnyugatra vezető Racskó-völgy (Račková dolina), a fentről délre vezető Sebes-pataki-völgy (Bystrá dolina) és a délkeletre vezető Köves-völgy (Kamenistá dolina). Miután kiélveztük a látványt tovább indulunk a Sebes-pataki-völgyben (Bystrá dolina) vezető turistaúton. Innen már csak elfelé vezet utunk, mintegy 7,4 km-t teszünk meg a völgyben vezető lejtős szakaszon.
 • 15:00 - Elérjük a Sebes-patak alatti útelágazódást (Rázc. pod Bystrou 965 m), ahonnan tovább folytatjuk utunk túránk kiindulópontjához, befejezve ezzel körtúránkat. Innen már csak 5 km és egy pihentető, szinte sík szakasz választ el a céltól.
 • 16:30 - Megérkezünk autóinkhoz a parkolóba.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021147, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely a Racskó-völgyi parkolóban (Parkovisko Račkova dolina, 032 42 Pribylina - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: 4QMV+F5 Pribylina) - a találkozóhelyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 23 km, amely összesen 1513 m ↗ szintemelkedéssel és 1513 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton halad, mely főleg köves út, de helyenként előfordulhatnak sziklás szakaszok is. A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.
 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌕 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Javasolt egyéni felszerelés: fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet: váltás póló, hosszú ujjú pulóver, vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát. Túrabakancs: magas szárú, vízálló bakancs. Kiegészítők: közepes (25-35 l) hátizsák, fejlámpa, esőkabát, sapka, csősál, túrazokni, napszemüveg, naptej, egészségügyi csomag, palack víz (legalább 1 liter- túránk során lesz lehetőség az ivóvíz feltöltésére). Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A COVID-19 megbetegedés elleni hatósági intézkedések Szlovákiában: a CoolTour.sk s.r.o. a Szlovák kormány mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően. A síelés egyéni sportnak minősül. Közös érdekünk az, hogy a lehetőségekhez képest zavartalanul együtt tudjunk működni. Az aktuális intézkedésekről, valamint Szlovákiába történő belépés szabályairól itt találnak bővebb tájékoztatást.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.