A manók birodalma I. - Észak

1 napos kirándulás | 12.200,- Ft | 30,50 € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

A manók birodalma I. - Észak

1 napos

Program, melyet kifejezetten családok és gyerekek részére állítottunk össze. Töltsetek el velünk egy kellemes napot a Szlovák Érchegység szívében, a Fekete-Garam és a Garam folyók mellékén. A Fekete-garami Erdei Kisvasúttal eljutunk a közeli Vidra-völgyi Erdészeti Skanzenbe, ahol az erdei tanösvényen megcsodálhatod az erdő harmóniáját és szépségét. S ha már mindent láttunk a felszínen, alászállunk a mélybe, s megtekintjük a Sebeséri-cseppkőbarlangot, mely már az Alacsony-Tátra egyik déli hegyoldalán fekszik. A friss hegyi levegő, a természet csodái, a finom étkek és a sok játék biztosan feledhetetlen élményt nyújt majd kicsiknek és nagyoknak egyaránt!

 • Utazás: légkondicionált autóbusszal
 • Ellátás: önköltségen
 • Részvétel díj: 12.200,- Ft (30,50 €) / fő, (35-40 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: utazási költségek, parkolási költségek, programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
30,50 € 32,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • Indulás a kora reggeli órákban, az előre megegyezett helyről.
 • Felvidéki utunk első megállója a Fekete-Garamtól nem messze található Feketebalog (Čierny Balog) községe, ahonnan a Fekete-garami Erdei Kisvasúttal jutunk fel a Vidra-völgyi Erdészeti Skanzenhez (Lesnícky škanzen Vydrovo). A Diesel-mozdony vontatta történelmi kisvasút 4 km hosszú zöld útvonala mintegy 20 percig tart, a Vidra-völgy gyönyörű környezetében.
 • Végigjárjuk a Vidra-völgyi Erdészeti Skanzen 3 000 m hosszú tanösvényét, melynek több mint 66 ismertető állomása van. Ezek az állomások az erdő történetéről, annak életadó jelentőségéről és szépségéről vallanak, meg az erdészek munkájáról, akik az erdőt védik és hasznosítják.
 • Rövid pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására.
 • Ebéd után a kisgyerekek és szüleik számára közösségi, népi, cserkész és ügyességi játékokat kínálunk, mindenki szórakoztatására, mintegy kellemes felfrissülésként az erdei séta és az elfogyasztott ebéd után.
 • Következő, és egyben utunk utolsó állomása, a nem messzi, Breznóbányától (Brezno) észak-nyugati irányban található Sebeséri-cseppkőbarlang*1 (Bystrianska jaskyňa). A 45 perces barlangtúra során megcsodáljuk a barlang gyönyörű cseppköveit, hatalmas termeit, ahol a legszebb rész a Kincseskamra.
 • Innen már hazafelé vesszük az irányt és az esti órákban érkezünk meg Budapestre.

fontos tudnivalók ⤵

 Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36.napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021112, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Utazással kapcsolatos tudnivalók: indulás Budapestről a Népligeti autóbusz-pályaudvarról (Üllői út 131, 1091 BP), reggel 4.30 órakkor, (az autóbusz 4.00 áll ki). Utazni, légkondicionált és összkomfortos autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton nagyjából 3 - 4 óránként tartunk rövidebb pihenőket benzinkutaknál vagy parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz, €-ró. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a befizetések sorrendjében történik. Helyfoglalási igényét jelentkezéskor a megrendelőlapon kell jelezni. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. Érkezés Budapestre az esti órákban. A fel, illetve leszállások csak a kijelölt helyeken lehetségesek. Ezen helyek lehetőségéről, megkérjük, érdeklődjenek az utazást megelőző héten. A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak. (Szükség esetén, utazási irodánk, más Európai városból is indít autóbuszt a programra. Bővebb információk: )

Belépődíjak a program szerint és egyéb helyszíni költségek:
 • Fekete-garami Erdei Kisvasút: .................................................. 11,00 € / 7,50 € / 5,50 € (F, D / Ny / Gy)
 • Sebeséri-barlang: ....................................................................... 7,00 € / 6,00 € / 3,50 € (F, Ny / D / Gy)
 • Vidra-völgyi Erdészeti Skanzen: ................................................ 1,00 € / 0,70 € /     -      (F, Ny / D / Gy)

(F - felnőtt, D - diák, Gy - gyerek, Ny - nyugdíjas)

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban rövidebb természetjárás és barlanglátogatás szerepel, melyeknek hossza és szintemelkedése nem kimagasló, a terep egyes helyeken, esős időben, csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

*1 A Sebeséri-cseppkőbarlang látogatható hossza 580 m és szinte nincs is szintkülönbsége, csupán 26 lépcsőfokot kell teljesíteni. A látogatás időtartama 45 perc. A barlang bejárata 565 m. t. f. található, bejárata a parkolótól mintegy 120 méterre fekszik. A barlang hőmérséklete 5,7 és 6,7°C között mozog, ezért mindenképp meleg ruházatot javaslunk viselni. A barlang tektonikus-eróziós folyamat útján keletkezett, termeit egy földalatti patak vájta ki, mely manapság a látogatási útvonal alatt 15-20 m mélységben folydogál. A barlangtúra során gazdagon díszített termeket és három, egyenként 20 m mély barlangi aknát láthatunk.

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a melegebb öltözetet, különösen a barlanglátogatás alkalmával. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest), a többi felszerelést az autóbuszban hagyhatjuk.

Javasolt korhatár: az utazás 6 éves kortól ajánlott, de mint középkorúak úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.

Árgarancia: 400,- Ft/EUR árfolyamig, valamint 600,- (Ft/km) Km-díjig. Budapesti indulással és érkezéssel. Továbbá a részvételi díjat, legalább 35 utas esetén tudjuk biztosítani. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár, vagy beszámítható más utazásra. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s.r.o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely itt érhető el.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.