Bányavárosok II.

1 napos kirándulás | 5.800,- Ft | 14,50 € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

Bányavárosok II.

1 napos

Program: várunk egy kellemes kirándulásra, amely során megtekintheted a Felvidék két gyöngyszemét, Selmecbánya és Bajmóc híres városát. Utunk első állomása Selmecbánya, az ezüst városa, mely sokak szerint a legszebb felvidéki város, az UNESCO kulturális világörökségének a része. Innen a Nyitra folyó partjára vezet utunk, Bajmóc városába, ahol megtekintjük a város legnagyobb nevezetességét, a bajmóci várkastélyt. A megannyi műemlék, a csodás épületek látványa, a kellemes városi séta, a zamatos felvidéki étkek és italok mindenki számára feledhetetlen élményt nyújt eme két csodás városban.

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önköltségen
 • Részvétel díj: 5.800,- Ft (14,50 €) / fő, (15-20 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
14,50 € 21,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • Indulás a kora reggeli órákban, az előre megegyezett helyről.
 • Felvidéki utunk első megállója, a sokak szerint legszebb felvidéki városként számon tartott, Selmecbánya (Banská Štiavnica), az ezüst városa, mely 1993 óta az UNESCO kulturális világörökségének a része. Bejárjuk a történelmi városközpont legszebb, legnevezetesebb részeit, és megtekintjük az Óvárat, mely a város leglátogatottabb épületei közé tartozik. Belvárosi sétánk során megtekintjük az Újvárat, a Városháza épületét, a Bányászati-, Kohászati- és Erdészeti Akadémia híres épületegyüttesét, a Szentháromság tér és a Korzó híres épületeit, a nevezetes "Klopacskát", s közben megemlítjük a városhoz kapcsolódó csodákat, legendákat is.
 • Rövid pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására.
 • Következő, és egyben utunk utolsó állomása, a Nyitra folyó partján fekvő Bajmóc (Bojnice) városa. Megtekintjük a város legnagyobb nevezetességét, a bajmóci várkastélyt. Elődjét a Hont-Pázmány nembeli Kázmér építtette, melyet később birtokolt többek között Csák Máté, Mátyás király, Corvin János, a Szapolyaiak, a Thurzók, de Bocskai István is. 1637-től a Pálffy család birtokába került, akik a középkori várból a 19. század végén egy gyönyörű várkastélyt építtettek, melynek 365 ablakából akár minden nap más-más irányba nézhet ki az idelátogató.
 • Innen már hazafelé felé vesszük az irányt és könnyes búcsút veszünk. Érkezés az esti órákban.

fontos tudnivalók ⤵

 Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0020220102, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Utazással kapcsolatos tudnivalók: az utazás önköltségen valósul meg, tehát az út megszervezése, vagy a megrendelő feladata, vagy szükség esetén, utazási irodánkkal is egyeztethető az utazás megszervezése, legyen az bárhonnan Európából. Az utazás megszervezését, legalább 35 utas esetén (autóbusz), avagy 8 fő esetén (mikrobusz) intézzük. Irodánk örömmel magára veszi a terhet és megbízható partnerivel (busztársaságok) megoldja az utazás kérdését a lehető legkedvezőbb áron. Ezen szolgáltatásunkat díjmentesen kínáljuk a kedves megrendelőink számára. Ebben az esetben az utaztatást, az utazás időpontját megelőző, legkésőbb a 40. napon szükséges megrendelni az itt elérhető űrlap kitöltésével és elküldésével. Forduljon hozzánk bizalommal! Bővebb információk:

Belépődíjak a program szerint és egyéb helyszíni költségek:
 • Selmecbánya - Óvár: ................................................................. 7,00 € / 3,50 € (F / Ny, D, Gy)
 • Bajmóci várkastély: ................................................................... 15,00 € / 7,00 € / 9,50 € / 3,00 € (F / D / Ny / Gy) 

(F - felnőtt, D - diák, Gy - gyerek, Ny - nyugdíjas)

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban rövidebb városnézések szerepelnek, melynek hossza és szintemelkedése nem kimagasló, a terep egyes helyeken, esős időben, csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a melegebb öltözetet. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest), a többi felszerelést az autóbuszban hagyhatjuk.

Javasolt korhatár: az utazás 10 éves kortól ajánlott, de mint középkorú úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.

Árgarancia: 400,- Ft/EUR árfolyamig, valamint 600,- (Ft/km) Km-díjig. Budapesti indulással és érkezéssel. Továbbá a részvételi díjat, legalább 15 utas esetén tudjuk biztosítani. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár, vagy beszámítható más utazásra. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s.r.o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely itt érhető el.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.