Gömör vármegye kincsei

1 napos kirándulás | 13.800,- Ft | 34,50 € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

Gömör vármegye kincsei

1 napos

Program: várunk egy feledhetetlen kirándulásra a történelmi Gömör vármegyébe, ahol megtekintjük Gömör legszebb látnivalóit, bár ez a táj igazából bővelkedik látványosságokban. A Gombaszögi-cseppkőbarlang szalmacseppkövei után megtekintjük a világhírű Dobsinai-jégbarlangot, majd megcsodáljuk az Andrássyak híres vadászkastélyát, a betléri kastélyt. A gyönyörű természet, a magas bércek, mély szurdokok, a Sajó és a Gölnic folyók völgye, a zamatos gömöri étkek és italok feledhetetlen élményben részesítenek mindenkit.

 • Utazás: légkondicionált autóbusszal
 • Ellátás: önköltségen
 • Részvétel díj: 13.800,- Ft (34,50 €) / fő, (35-40 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: utazási költségek, parkolási költségek, programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
34,50 € 36,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • Indulás a kora reggeli órákban, az előre megegyezett helyről.
 • Felvidéki utunk első megállója a Gombaszögi-barlang*1 (Gombasecká jaskyňa), mely szlovákiai viszonylatban is egyedülálló szalmacseppköveivel, érdekes cseppkőlefolyásaival, bekéregződéseivel a Szlovák Karszt Nemzeti Park legjelentősebb barlangjai közé tartozik, tehát nem véltlenül került fel az UNESCO Világörökség listájára.
 • Következő állomásunk a Felvidék leglátogatottabb barlangja, a Dobsinai-jégbarlang*2 (Dobšinská ľadová jaskyňa), mely több tekintetben is világelső, hisz ez a legalacsonyabb tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő jégbarlang, valamint a jégbarlangok közül itt található a legtöbb jég. Azon barlangok közé tartozik, mely az év minden szakában máshogy néz ki, az olvadó és újra megfagyó jégképződmények miatt. Ez a barlang szintén az UNESCO Világörökség részét képezi.
 • Utunk utolsó megállója Gömör vármegye gyöngyszeme, a Betléri kastély (Kaštieľ Betliar). A kastély romantikus stílusban épült vadászkastély, amely egy csodaszép, 80 hektáros angolpark közepén helyezkedik el. Az "Europa Nostra" díjas kastély ma múzeumként működik, melyben a megannyi eredeti bútordarab, műkincs, műtárgy, eredeti festmény, 16 fürdőszoba és egy gyönyörű könyvtár is található, mely minden látogatót elkápráztat. A kastélyhoz tartozó angolpark rejtett zugait a kastély megtekintését követően kedvünk szerint felkutathatjuk.
 • Innen már hazafelé felé vesszük az irányt és könnyes búcsút veszünk. Érkezés az esti órákban.

fontos tudnivalók ⤵

 Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021105, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Utazással kapcsolatos tudnivalók: indulás Budapestről a Népligeti autóbusz-pályaudvarról (Üllői út 131, 1091 BP), reggel 4.30 órakkor, (az autóbusz 4.00 áll ki). Utazni, légkondicionált és összkomfortos autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton nagyjából 3 - 4 óránként tartunk rövidebb pihenőket benzinkutaknál vagy parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz, €-ró. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a befizetések sorrendjében történik. Helyfoglalási igényét jelentkezéskor a megrendelőlapon kell jelezni. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. Érkezés Budapestre az esti órákban. A fel, illetve leszállások csak a kijelölt helyeken lehetségesek. Ezen helyek lehetőségéről, megkérjük, érdeklődjenek az utazást megelőző héten. A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak. (Szükség esetén, utazási irodánk, más Európai városból is indít autóbuszt a programra. Bővebb információk: )

Belépődíjak a program szerint és egyéb helyszíni költségek:
 • Gombaszögi-cseppkőbarlang*1: ............................................ 7,00 € / 6,00 € / 3,50 € (F / D, Ny / Gy)
 • Dobsinai-jégbarlang*2: ............................................................ 10,00 € / 7,00 € / 4,00 € (F / D, Ny / Gy)
 • Betléri Andrássy kastély: ......................................................... 10,00 € / 9,00 € / 5,00 € (F / D, Ny / Gy)

(F - felnőtt, D - diák, Gy - gyerek, Ny - nyugdíjas)

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban rövidebb városnézések és rövidebb séták szerepelnek, melynek hossza és szintemelkedése nem kimagasló, a terep egyes helyeken, esős időben, csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

*1 A Gombaszögi-barlang látogatási útvonal hossza 530 m, szintkülönbsége minimális. A barlangban 87 lépcsőfok található. A bejárat és a kijárat közötti szintkülönbség csupán 7-8 m. A látogatás időtartama kb. 30 perc. A barlang hőmérséklete 9,0 és 9,4°C között mozog, ezért javasolt a melegebb öltözet viselete.

*2 A Dobsinai-jégbarlang 2000 óta a természeti Világörökség része. Látogatható útvonalának hossza 515 m, a szintkülönbség a bejárat és a legmélyebb pontja közt mindössze 25-30 m. A látogatás időtartama 30 perc. A barlang hőmérséklete -3,9°C és 0°C között mozog, ezért ajánlott a meleg öltözet a barlangban. A barlang bejárata 130 m-rel a Gölnic patak felett fekszik, ahova 1 km-es tanösvény visz fel minket, melyet 25 perces sétával teljesíthetünk. A barlang meglátogatása előtt nem árt kicsit kipihenni magunkat, mivel a szintkülönbség a buszparkoló és a bejárat között 125 m. Külön felhívjuk figyelmüket, hogy szeptember 15. és május 15. között a Dobsinai-jégbarlang zárva tart, ezért helyettesítő programként egy könnyed túrát ajánlunk a Szlovák Paradicsomban valamint az Ochtinai-aragonitbarlang meglátogatását.

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a barlanglátogatások alkalmával a melegebb öltözetet. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest), a többi felszerelést az autóbuszban hagyhatjuk.

Javasolt korhatár: az utazás 10 éves kortól ajánlott, de mint középkorú úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.

Árgarancia: 400,- Ft/EUR árfolyamig, valamint 600,- (Ft/km) Km-díjig. Budapesti indulással és érkezéssel. Továbbá a részvételi díjat, legalább 35 utas esetén tudjuk biztosítani. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár, vagy beszámítható más utazásra. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s.r.o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely itt érhető el.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.