1 napos hótalpas túra a Gyömbér csúcsára (2046 m)

11 km | 915m↗ 915m↘| 7.600,- Ft | 20,- € | a hótalpas túra nehézsége: 🌕🌕🌕🌑🌑

Hótalpas túra a Gyömbér csúcsára (2046 m)

1 napos
Az Alacsony-Tátra, és köztük a Gyömbér csúcsa is, Szlovákia egyik legnépszerűbb helyszíne a hazai és külföldi túrázók, síelők és hótalpazók számára. Az Alacsony-Tátra elbűvölő fenyőrengetege, a hóval és csodákkal borított hegygerincei és szemet gyönyörködtető kilátópontjai számtalan lehetőséget rejtenek a számodra is. Az egynapos hótalpas túránk során meghódítjuk az Alacsony-Tátra legmagasabb csúcsát, a Gyömbért (2046m)! Gyere és fedezd fel Te is a történelmi Felvidék fehér csendbe burkolódzott téli világát.

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 11 km
 • Szintemelkedés: 915m↗  915m↘
 • Részvétel díj: 20,- € (7.600,- Ft) / fő.
 • Részvételi díj tartalmazza: hótalpak és túrabotok bérleti díja, programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező magyar nyelvű csoportvezetés, tanácsadás, oktatás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, további étkezések, utasbiztosítás.
20,00 € 24,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • Találkozás reggel 9.00-kor az Alacsony-Tátra lábánál fekvő, Felsőszabadi - Trangoska parkolóban (1125 m) *¹. 

 • Miután autóinkat leparkoltuk a felügyelt parkolóban és összekészítettük túrafelszerelésünket, túravezetőnk a helyszínen kiosztja a hótalpakat és a túrabotokat. Ha a parkoló környékén a körülmények adottak, akkor a túravezető bemutatja a hótalpak használatához szükséges technikát, amit bárki könnyedén elsajátíthat. 

 • A hóviszonyokhoz mérten vagy hótalppal a lábunkon, avagy túrabakancsban és a hótalpakat felcsatolva a zsákunkra vágunk neki az Alacsony-Tátra legmagasabb pontjának, a Gyömbér (2046 m) meghódításának!

 • Az első kilométereken, a lassan emelkedő zöld turistajelzésen felé haladunk, ahol utunkat eleinte a hóval borított fenyőrengetegek tarkítják. Miután a sudár fenyvesek megkopnak, helyüket a törpefenyvesek veszik át. Ezek után, de még mindég meredeken fölfelé haladva a kaptatón, érkezünk meg a hágó tetejére, ahol 1740 m-es magasságban megpillantjuk a behavazott M. R. Štefánik menedékházat.

 • Miután egy kicsit szusszantunk a menedékházban, nekivágunk az utolsó 300 méteres emelkedőnek. A csúcsot a téli útvonalon, karókkal jelzett havas emelkedőn érjük el.

 • A Gyömbér csúcsának (2046 m) elérését követően elfogyasztjuk jól megérdemelt csúcscsokit és elkészítjük fotóinkat. Kedvező időjárási körülmények esetén megcsodáljuk a gyönyörű panorámát - az Alacsony-Tátra havas főgerincét és völgyeit, a Magas-Tátra hegyvonulatát és a Poprádi-medence kies vidékét.

 • A csúcsról a már megismert útvonalon ereszkedünk le a menedékházba, ahol egy kicsit ismét megpihenünk és finom meleg étkekkel és italokkal melegítjük fel kellemesen megfáradt testünket.

 • Ezek után megkezdjük ereszkedésünket a trangoskai parkolóba (1125 m). A visszaúton időszaktól függően ránksötétedhet, ezért fejlámpa használata kötelező!

 • A parkolóba megérkezve ér véget hótalpas túránk. Feledhetetlen élményekkel és barátságunkat nem feledve veszünk búcsút egymástól.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével is tudtok jelentkezni! A megrendelőlap, ill. az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap kitöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a teljes összeget jelentkezéskor, az utazás előtti 10. napig kell befizetni. A befizetés banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés).
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és a bankfióki befizetésnél a közleményben az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002023161 kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát, és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed a túrán. Miután az általad megadott e-mail címre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod csak mindezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése feltétlenül ajánlott! Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhelyünk Felsőszabadi - Trangoska parkolójában reggel 9.00-kor lesz - Parkovisko Trangoška P2 - https://maps.app.goo.gl/wryVwXRE8RUYUfxi7 . A találkozó helyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Természetesen a "telekocsik" szervezésében segítséget nyújtunk. Akinek esetleg nincs saját személyautója, jelentkezéskor jelezze ezt a megrendelőlapon, és igyekszünk "összehozni" azokkal, akiknek még van szabad hely az autójában. (HU/Budapest - SK/Trangoska kb. 230km / 3,5 - 4 óra. Míg HU/Miskolc - SK/Trangoska kb. 170km / 3 - 3,5 óra.) Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:  

A hótalpas túra:

 • A hótalpas túra min. 6 fő részvételénél valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a hótalpas túrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túrához egy tapasztalt és jó helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A hótalpas túra hossza 11 km, amely összesen 915 m ↗ szintemelkedéssel és 915 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt téli turistaúton halad. 
 • Egy hótalpas túra nem igényel különösebb technikai tudást és előképzettséget. A szükséges technika gyorsan elsajátítható a helyszínen. Ezért is van az, hogy a hótalpazás napjaink egyik közkedvelt téli sportja, minden korosztály számára. A szükséges technikát túravezetőnk a helyszínen mutatja be. A hótalp olyan közlekedési eszköz, melynek segítségével nagy hóban sem süllyed el a túrázó. A hótalpakat bármilyen magas szárú túrabakancsra fel lehet csatolni, ezen kívül javasolt a kamásli (lábszárvédő) használata is. A hótalpak alján fémkarmok találhatók, melyek csúszós, jeges terepen megakadályozzák a kicsúszást. További elengedhetetlen kellékünk a túra- vagy síbot.

 • ! A túrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézsége közepesen nehéznek mondható, mely nagyban függ az időjárástól és a hótakaró vastagságától és állagától. A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌑 🌑
 • Korhatár: 13 évnél idősebbek. A 13-18 éves serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Étkezés, ivóvíz, felfrissülés: a túrára célszerű szendvicsekkel készülni, de javasolt még csokit, müzli-szeleteket és gyümölcsöt is bepakolni. Túránk során az 1740 méteres magasságban elhelyezkedő M. R. Štefánik menedékházakban lehetőségünk lesz meleg ételek és italok fogyasztására. A túra során legyen nálunk legalább 1,5 liter folyadék. A mézes meleg tea termoszban, igazi kincsnek számít :)

Javasolt egyéni felszerelés:

 • Felső ruházat: vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát, melyet szükség esetén esőkabáttal kell védeni. Előny, ha a kabát szellőzőnyílásokkal van ellátva. Vékony aláöltözet, mely segít elvezetni a bőr felszínéről a nedvességet, középső rétegnek meleg polár pulóver. Hideg időben jól jöhet egy vékony pehelykabát is.
 • Nadrág: lehet softshell, vagy membrános vízálló nadrág, egy vékony aláöltözettel, vagy akár vékony lélegző membránú sínadrág (GTX). 
 • Lábbeli: magas szárú!, impregnált és már bejáratott kényelmes túrabakancs. 
 • Kiegészítők: max. 25 literes hátizsák, fejlámpa!, esőkabát!, kamásli (lábszárvédő), téli sapka, sál / csősál, 2 pár vastag meleg kesztyű!, meleg túrazokni, láncos csúszásgátló hómacska (ha van), napszemüveg, síszemüveg!, termosz, naptej, ajakír, egészségügyi csomag.
 • Célszerű olyan hátizsákot (hevederes hátizsák) hozni, amelyre a felszerelést (hótalpak, túrabotok) fel tudjátok fogatni. Egyéb felerősítését segítő eszközök lehet még: heveder, gumipók, pántok. 
 • Irodánk csak a hótalpakat és a túrabotokat (hótányérral) biztosítja, más felszerelést a túrán résztvevők biztosítják. 
 • Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatotokat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. 
 • Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. 

Időjárás: téli, hideg és havas időre kell számítani. Az Alacsony-Tátra időjárása kimondottan változékony. Napsütéses időben igazán kellemes, és csodás túrázni, de akár -15 °C fokra is csökkenhet a hőmérséklet, erős szél, sűrű hóhullás, hóvihar, köd és jegesedés is nehezítheti a túrát. Időszerű időjárási előrejelzések: Alacsony-Tátra, Gyömbér.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Költőpénz: Szlovákia hivatalos fizetőeszköze az euró: € / EUR. Javasolt még az utazás előtt váltani, legalább 25,- / 40,- eurót.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személy igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Tanácsadás: amennyiben kérdéseid vannak a túrával, felszereléssel, étkezéssel kapcsolatosan, vagy bármilyen más hasznos tanácsra vágysz, keress minket bizalommal! +421908 604 776

! Nyilatkozat: 

 • Mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak, vagy el is ma­rad­hat­nak, mely döntés a túravezető hatásköre, és minden résztvevő számára kötelező érvényű! Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni. 
 • Valamint, ha a helyszínen nem megfelelőek a hóviszonyok és nincs szükségünk a hótalpakra, a túrát abban az esetben is megtartjuk, mint téli bakancsos túra. Ilyen esetben az utazás részvételi költsége nem változik.

Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.