Kelet-Felvidék gyöngyszemei

1 napos kirándulás | 15.600,- Ft | 39,- € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

Kelet-Felvidék gyöngyszemei

1 napos

Program: tarts velünk egy kellemes kiránduláson a Felvidék keleti részébe, Bártfa és Kassa városába. Utunkat Bártfa híres városában kezdjük, melynek történelmi központja az UNESCO természeti és kulturális világörökségének a része. Innen Bártfafürdőre utazunk, mely Sissi magyar királyné egyik kedvenc fürdője volt. Napunkat a legkurucabb városban, Kassán fejezzük be, ahol annyi a látnivaló, hogy nem győzzük mind megcsodálni. A zamatos felvidéki étkek és italok Kassa főterén, egy jó kávé a Márai kávézóban bearanyozzák majd napunkat.

 • Utazás: légkondicionált autóbusszal
 • Ellátás: önköltségen
 • Részvétel díj: 15.600,- Ft (39,- €) / fő, (35-40 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: utazási költségek, parkolási költségek, programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
39,00 € 41,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • Indulás a kora reggeli órákban, az előre megegyezett helyről.
 • Felvidéki utunk első megállója, Bártfa (Bardejov) híres városa, melynek történelmi központja 2000-től az UNESCO természeti és kulturális világörökségének a része. Városnézésünk során bejárjuk a Felvidék leggótikusabb városának központját, melyet összefüggő történelmi városfalak határolnak be. Megtekintjük a város legnagyobb nevezetességét, a 15. századi Szent Egyed plébániatemplomot, melyben többek között 11 fából faragott gótikus oltár és magyar szentek képei találhatók, valamint a város főterén álló 16. századi régi Városháza épületét, mely manapság a Sárosi Múzeumnak ad helyet.
 • A bártfai városnézés után ellátogatunk, a Bártfa patak csendes völgyében található Bártfafürdőre (Bardejovské kúpele), amely csupán pár kilométerre fekszik Bártfától. A fürdőben tett látogatásunk során meglátogatjuk a Bártfafürdői Múzeumot, mely Sissi királyné szobrának szomszédságában található, akinek az egyik kedvenc fürdőhelye volt Bártfafürdő. Itt található még az egyik legrégebbi skanzen is a Felvidéken, ahol 28 népi stílusban épült épületet találhatunk a Felső-Sárosi és Észak-Zempléni régiókból.
 • Rövid pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására.
 • Következő, és egyben utunk utolsó állomása, a legkurucabb városnak is mondott Kassa (Košice), Felvidék keleti részének központja. Városnéző körutunk során megcsodáljuk Kassa gyönyörű Fő-terét és az ott található rengeteg csodás épületet, melyek közül szinte mindegyik rendelkezik valamilyen magyar történelmi vagy irodalmi vonatkozással. Megtekintjük a Fő-tér közepén álló Szent Erzsébet dómot, II. Rákóczi Ferenc nyughelyével együtt, majd átsétálunk a Fazekas utcában található Rodostói-házhoz, ahol a fejedelemnek szentelt kiállítás tekinthető meg. S ha már Kassa, akkor nem lehet kihagyni Márai Sándor emlékházát sem a Mészáros utcában.
 • Innen már hazafelé felé vesszük az irányt és könnyes búcsút veszünk. Érkezés az esti órákban.

fontos tudnivalók ⤵

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021106, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Utazással kapcsolatos tudnivalók: indulás Budapestről a Népligeti autóbusz-pályaudvarról (Üllői út 131, 1091 BP), reggel 4.30 órakkor, (az autóbusz 4.00 áll ki). Utazni, légkondicionált és összkomfortos autóbusszal utazunk, amelyet gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton nagyjából 3 - 4 óránként tartunk rövidebb pihenőket benzinkutaknál vagy parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz, €-ró. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás a befizetések sorrendjében történik. Helyfoglalási igényét jelentkezéskor a megrendelőlapon kell jelezni. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. Érkezés Budapestre az esti órákban. A fel, illetve leszállások csak a kijelölt helyeken lehetségesek. Ezen helyek lehetőségéről, megkérjük, érdeklődjenek az utazást megelőző héten. A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak. (Szükség esetén, utazási irodánk, más Európai városból is indít autóbuszt a programra. Bővebb információk: )

Belépődíjak a program szerint és egyéb helyszíni költségek:
 • Bártfa Szent Egyed-bazilika: ................................................................................................. 1,50 € / 1,00 € / 0,50 € (F, Ny / D / Gy)
 • Bártfa Szent Egyed-bazilika + a bazilika tornya: ................................................................ 3,00 € / 2,00 € / 1,00 € (F, Ny / D / Gy)
 • Sárosi Múzeum Bártfa (régi városháza): ............................................................................ 2,00 € / 1,50 € / 1,00 € (F / D, Ny / Gy)
 • Kassa Szent Erzsébet-dóm, Rákóczi-kripta, Királylépcső, Zsigmond-torony: ................ 5,00 € / 3,00 € (F / Ny, D, Gy)
 • Kassa Rodostói ház: ............................................................................................................... 4,00 € / 2,00 € (F / D, Ny, Gy)
 • Kassa Kelet-Szlovákiai múzeum: .......................................................................................... 4,00 € / 2,00 € / 2,00 € (F / D, Ny / Gy)

(F - felnőtt, D - diák, Gy - gyerek, Ny - nyugdíjas)

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban rövidebb városnézések szerepelnek, melynek hossza és szintemelkedése nem kimagasló, a terep egyes helyeken, esős időben, csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a melegebb öltözetet. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest), a többi felszerelést az autóbuszban hagyhatjuk.

Javasolt korhatár: az utazás 10 éves kortól ajánlott, de mint középkorú úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.

Árgarancia: 400,- Ft/EUR árfolyamig, valamint 600,- (Ft/km) Km-díjig. Budapesti indulással és érkezéssel. Továbbá a részvételi díjat, legalább 35 utas esetén tudjuk biztosítani. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár, vagy beszámítható más utazásra. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s.r.o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely itt érhető el.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.