Magashegyi túra a Hosszú-tavi menedékházhoz

1 napos kirándulás | 9.400,- Ft | 23,50 € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌕🌑

Magashegyi túra a Hosszú-tavi menedékházhoz

1 napos

Program: a Magas-Tátra megannyi lenyűgöző szeglete közül az egyik legszebb és legtitokzatosabb a Hosszú-tavi menedékház, vagy ahogy még ismerik, a Rabló-menedékház. Zamkovszky István, tátrai teherhordó és hegymászó, ottléte során úgy gondolta, hogy ebben a zord hidegben csak rablók és betyárok lakhatnak, innen ered az elnevezés. A felfelé vezető úton manapság a rablók helyett már csak túrázókkal találkozni, akiket ugyanaz a cél vezérel, hogy az emelkedőket leküzdve végül páratlan kilátásban gyönyörködhessenek. A Hosszú-tó partján az ember a friss levegő mellett az igazi téli tátrai hangulatot is magába szívhatja, hiszen a vadregényes táj szépsége garantáltan magával ragad mindenkit.

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 18 km
 • Szintemelkedés: 1170 m
 • Részvétel díj: 9.400,- Ft (23,50 €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás, hágóvasak bérlését.
23,50 € 27,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 8:00 - Találkozás az Ótátrafüredi parkolóban (Parkovisko - Starý Smokovec).*¹
 • 8:15 - Rövid eligazítás és bemelegítés után megkezdjük utunkat túránk első állomására, a Tarajkára (Hrebienok 1285 m).
 • 9:00 - A Tarajkát elérve tovább haladunk, érintve a híres Rainer-kunyhót (Rainerová chata 1301 m), hogy onnan nekivágjunk a Nagy-Tarpataki-völgyben (Veľká Studená dolina) húzódó szakasznak, mely során igazi kihívást jelent a több mint 700 méternyi szintkülönbség. A terepviszonyokhoz alkalmazkodva, szükség esetén felcsatoljuk hágóvasainkat.
 • 12:00 - Elérjük a Hosszú-tavi menedékházat (Zbojnícka chata), mely a völgyben lévő Hosszú-tóról kapta nevét. Az 1960 méteres tengerszint feletti magasságba érve gyönyörködhetünk a körülöttünk magasodó csúcsokban, hogy végül a kilátástól és egy meleg teától feltöltődve folytathassuk utunkat, mely innentől már csak lefelé vezet.
 • 14:30 - Visszatérünk a Tarajkára.
 • 15:30 - Megérkezünk autóinkhoz az Ótátrafüredi parkolóba.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 10. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 25. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021122, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely a főút mellett található Ótátrafüredi parkolóban (Parkovisko - Starý Smokovec, Starý Smokovec 19, 062 01 Vysoké Tatry-Starý Smokovec - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: 46RG+55 Vysoké Tatry) - a találkozó helyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 18,5 km, amely összesen 1170 m ↗ szintemelkedéssel és 1170 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton halad, mely főleg köves, havas és akár jeges is lehet. Helyenként előfordulhatnak sziklás szakaszok is. A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.
 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌕 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).
 • A téli túrán saját, és jól karban tartott hágóvassal (hómacska) is részt lehet venni. Amennyiben nem rendelkezik saját hágóvassal, nálunk is igényelhet: 3,- € / nap (klasszikus túra hágóvas). Bérlésének igényét a jelentkezési lap kitöltésekor kérjük előre jelezni.

 • A túrán mindenki csakis saját felelősségére vehet részt, ezt köteles a túra előtt aláírásával igazolni a jelenléti ív kitöltésekor.
 • Amennyiben túravezetőnk a túrán részvevő utas valamelyikénél, súlyos ruházati, felszerelési vagy egészségügyi hiányosságokat észlel, saját biztonsága érdekében eltanácsolja azt a túrától.


Javasolt egyéni felszerelés: fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet: váltás póló, hosszú ujjú pulóver, vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát, de hideg időben jól jöhet egy vékony pehelykabát. Túrabakancs: magas szárú, vízálló bakancs. Kiegészítők: közepes (25-35 l) hátizsák, túra- vagy síbot, hágóvas, fejlámpa, kamásli (lábszárvédő), esőkabát, sapka, csősál, kesztyű, túrazokni, napszemüveg, naptej, egészségügyi csomag, termosz, palack víz (legalább 1 liter- túránk során lesz lehetőség az ivóvíz feltöltésére). Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A COVID-19 megbetegedés elleni hatósági intézkedések Szlovákiában: a CoolTour.sk s.r.o. a Szlovák kormány mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően. A síelés egyéni sportnak minősül. Közös érdekünk az, hogy a lehetőségekhez képest zavartalanul együtt tudjunk működni. Az aktuális intézkedésekről, valamint Szlovákiába történő belépés szabályairól itt találnak bővebb tájékoztatást.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.