Magashegyi túra a Tengerszem-csúcsra

1 napos kirándulás | 9.600,- Ft | 24,- € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌕🌑

Magashegyi túra a Tengerszem-csúcsra

1 napos

Program: aki a kellemes hangulat, friss levegő és gyönyörű természet mellett a kihívást is keresi a hegyekben, annak a Tengerszem-csúcs megmászása örök élményeket tartogat. A legmagasabb csúcs, melyre még turistaút vezet, egyben Lengyelország legmagasabb pontja is. A gyönyörű tavakkal és romantikus faházakkal tarkított útvonal már önmagában is élmény, azonban a "csúcstámadás" az igazi kaland. A láncokkal és létrákkal tarkított, meredek kapaszkodók után olyan kilátás fogad bennünket, melynek nincs párja. Az alattunk kanyargó völgyek, hegygerincek, tavak felett állva olyan érzésünk támad, hogy a lábaink előtt hever az egész Magas-Tátra, de a tekintélyt parancsoló sziklás vidék azért érezteti velünk, hogy a természet az úr.

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 21 km
 • Szintemelkedés: 1249 m
 • Részvétel díj: 9.600,- Ft (24,- €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
24,00 € 27,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 5:45 - Találkozás az Poprádi-tó parkolóban (Parkovisko Popradské Pleso).*¹
 • 6:00 - Rövid eligazítás és bemelegítés után elindulunk túránk első megállójához, a Poprádi tóhoz (Popradské pleso 1494 m). Ez a szakasz egy laza bemelegítés az előttünk álló "csúcstámadáshoz".
 • 7:30 - A Poprádi tavat elhagyva elindulunk meghódítani a csúcsot. Utunk festői tájon vezet, mely során az erdei barátságos környezetet felváltják a magashegyi sziklás szakaszok. Elhaladunk a Békás-tavak mellett, majd a Hunfalvy-menedékház (Chata pod Rysmi 2250 m) mellett. Túránk ezen szakaszán 1020 méter szintkülönbséget küzdünk le, mely során nem lesz hiány az olyan szakaszokból, ahol láncok és létrák segítik a sziklás terepen való előrejutás.
 • 11:00 - Elérjük Szlovákia legmagasabb, engedély nélkül mászható csúcsát, a Tengerszem-csúcsot (Rysy). A hegycsúcs a maga 2499 méteres tengerszint feletti magasságával egyben Lengyelország legmagasabb pontja is. Miután kellően kiélveztük a kilátást és kicsit megpihentünk, megkezdjük az ereszkedést.
 • 13:30 - Visszaérünk a Poprádi tóhoz, ahol megcsodálhatjuk a tavat, kicsit felfrissülhetünk a Poprád-tavi Hegyi Szállóban.
 • 15:30 - Megérkezünk autóinkhoz a Poprádi-tó pakolóba.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021123, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely a főút mellett található Poprádi-tó parkolóban (Parkovisko Popradské Pleso, 059 85 Vysoké Tatry - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: 43GF+8W Vysoké Tatry) - a találkozó helyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 21 km, amely összesen 1249 m ↗ szintemelkedéssel és 1249 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton halad, mely főleg köves út, de helyenként előfordulhatnak sziklás szakaszok is. A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.
 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌕 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Javasolt egyéni felszerelés: fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet: váltás póló, hosszú ujjú pulóver, vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát. Túrabakancs: magas szárú, vízálló bakancs. Kiegészítők: közepes (25-35 l) hátizsák, fejlámpa, esőkabát, sapka, csősál, túrazokni, napszemüveg, naptej, egészségügyi csomag, palack víz (legalább 1 liter- túránk során lesz lehetőség az ivóvíz feltöltésére). Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A COVID-19 megbetegedés elleni hatósági intézkedések Szlovákiában: a CoolTour.sk s.r.o. a Szlovák kormány mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően. A síelés egyéni sportnak minősül. Közös érdekünk az, hogy a lehetőségekhez képest zavartalanul együtt tudjunk működni. Az aktuális intézkedésekről, valamint Szlovákiába történő belépés szabályairól itt találnak bővebb tájékoztatást.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.