Paradicsomi körtúra a Szlovák Paradicsomban

1 napos kirándulás | 9.200,- Ft | 23,- € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌑🌑

Paradicsomi körtúra a Szlovák Paradicsomban

1 napos

Program: a Hernád völgyében kanyargó, sziklafalak tövében vezető út igazi különlegesség a Szlovák Paradicsomban, azonban ez még csak a kaland kezdete. A Kolostor-szurdok felfelé haladva a nemzeti park legrövidebb, de egyik legszebb szurdokában mászunk fel a "csúcsig", ahol a misztikus és romantikus, egykori karthauzi kolostor maradványai fogadnak bennünket. Ha pedig eltekintünk a romok felett, akkor a Magas-Tátra csúcsain akad meg a szemünk. Túránk során hol a kalandos út és a lábunk alatt csobogó Hernád folyó, hol pedig a romos kolostor és a gyönyörű kilátás gondoskodik arról, hogy felejthetetlen legyen ez a "paradicsomi" körtúra.

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 14 km
 • Szintemelkedés: 625 m
 • Részvétel díj: 9.200,- Ft (23,- €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
23,00 € 27,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 8:30 - Találkozás Káposztafalva - Erdőalja parkolójában (Hrabušice - Podlesok parkovisko).*¹
 • 8:45 - Rövid eligazítás és bemelegítés után megkezdjük utunkat a Hernád-áttöréshez (Prielom Hornádu). A folyót elérve a kanyonban haladunk tovább, követve a folyó nyomvonalát. A sziklafal mentén lépcsők, láncok, sziklatálcák segítségével haladunk előre. A szakaszon összesen 4,7 km-t teszünk meg, a szintkülönbség pedig elenyésző.
 • 10:30 - A Hernád (Hornád) folyását követve elérjük a Kolostor-szurdokot (Kláštorská roklina). Innentől már nem a kanyonban haladunk, hanem felfelé, a Menedekkő (Kláštorisko) felé vesszük az irányt. Ez túránk legmeredekebb szakasza, ahol a szurdokban haladva, helyenként vaslétrák, doronglétrahidak és rovátkolt fatörzshidak segítségével, 280 m szintkülönbséget küzdünk le.
 • 11:30 - Elérjük túránk fő célját és egyben legmagasabb pontját, a Menedékkövet (Kláštorisko 775 m). A fennsíkon megtekintjük az egykori karthauzi kolostor romjait, és gyönyörködhetünk a kilátásban is, hiszen jó idő esetén a Magas-Tátra csúcsai is látszódnak. Az itt található hegyi menedékház gondoskodik a frissítőről, hogy feltöltődve haladhassunk tovább a fennsíkon.
 • 12.00 - Még mielőtt befejezve körtúránkat, teszünk egy 2,5 kilométeres kitérőt és ellátogatunk a még 19. századból ránk maradt Csáky gróf határjelöléséhez. Ezt az eldugott kis értéket csakis az igazi "Paradicsomi kutatók" ismerik.
 • 13.00 - Az utolsó, 5,4 km hosszú szakaszt nagyrészt lankás, lejtős turistaúton tesszük meg.
 • 14:30 - Megérkezünk autóinkhoz a parkolóba.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021133, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely Káposztafalva - Erdőalja parkolójában (Hrabušice - Podlesok parkovisko, 053 15 Hrabušice - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: X98P+89 Hrabušice) - a találkozó helyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 14,3 km, amely összesen 625 m ↗ szintemelkedéssel és 625 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton halad, mely főleg földút, de helyenként előfordulhatnak sziklás szakaszok, doronglétrahidak, vaslétrák, sziklatálcák és rovátkolt fatörzshidak. Ha a mesterséges segédeszközöket kellő odafigyeléssel és a megfelelő módon használjuk, teljes biztonságban vagyunk és élményekben gazdag túra vár mindenkire. A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.
 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌑 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Javasolt egyéni felszerelés: fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet: váltás póló, hosszú ujjú pulóver, vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát. Túrabakancs: magas szárú, vízálló bakancs. Kiegészítők: közepes (25-35 l) hátizsák, fejlámpa, esőkabát, sapka, csősál, túrazokni, napszemüveg, naptej, egészségügyi csomag, palack víz (legalább 1 liter- túránk során lesz lehetőség az ivóvíz feltöltésére). Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.