Rokfalussy Lajos nyomában a Szlovák Paradicsomban

1 napos kirándulás | 9.600,- Ft | 24,- € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌕🌑

Rokfalussy Lajos nyomában a Szlovák Paradicsomban

1 napos

Program: a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park nemcsak helyi kultúrájáról, gyönyörű szorosairól, páratlan természeti kincseiről híres, hanem vízeséseiről is. Túránk során megtekintjük mind közül a legnagyobbat, a 75 méter magasból zúduló Fátyol-vízesést, mely egyben Szlovákia második legnagyobb vízesése is. A Sólyom-völgy szorosban található vízesés mellett túránk rejteget más szépségeket is, hisz megtekintjük a Menedékkőn található, 13. századi kolostor maradványait és a Klauzy-víztározót. A Sólyom-völgyet fedezték fel utoljára, melyet először 1910-ben Rokfalussy Lajos és társai jártak be teljes hosszában. A túránk során az út legalább olyan fontos, mint a cél. A nemzeti park magával ragadó természetében barangolva, helyenként létrákon mászva és a kilátásban gyönyörködve egy emlékezetes élményben lehet része annak, aki bakancsot húz.

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 21 km
 • Szintemelkedés: 1225 m
 • Részvétel díj: 9.600,- Ft (24,- €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
24,00 € 27,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 6:00 - Találkozás "Az öreg erdészháznál" (Pri starej horárni 534m) parkolóban.*¹
 • 6:15 - Rövid eligazítás és bemelegítés után elindulunk túránk első megállójához, a Létánfalvi malomhoz (Letanovský mlyn 530 m). Innen nekivágunk a szakasznak, mely a Menedékkőre (Kláštorisko 775m) vezet.
 • 8:00 - Elérjük túránk egyik legmagasabb pontját, a Menedékkövet (Kláštorisko 775 m). A fennsíkon megtekintjük az egykori karthauzi kolostor romjait, és gyönyörködhetünk a kilátásban is, hiszen jó idő esetén a Magas-Tátra csúcsai is látszódnak.
 • 8:45 - Leereszkedünk a Fehér-patak völgyébe (Tomášovská Belá), majd a Sólyom-völgyi szoros (Sokolia dolina 580m) kezdetéhez érünk. Itt vár ránk túránk legmeredekebb szakasza, ahol a szoroson felfelé kapaszkodva, létrák és lépcsők segítségével összesen 3 km-t és 440 m szintkülönbséget küzdünk le. Megtekintjük a Szlovák Paradicsom Nemzeti Park legnagyobb vízesését, a 75 méter magas Fátyolos-vízesést (Závojový vodopád).
 • 11:00 - A szoros végéhez érve (985 m) tovább folytatjuk utunkat a Klauzy víztározó (Klauzy 640m) felé. A 3,5 km hosszú, lejtős szakasz során érintjük túránk legmagasabb pontját a Bikárka alatti elágazást (Pod Bykárkou 1 010 m).
 • 12:30 - Megtekintjük a Klauzy víztározót (Klauzy 640 m), majd elindulunk vissza, Menedékkő (Kláštorisko 775 m) irányába, megtéve 4,6 km-t.
 • 14:30 - Visszaérünk a Menedékkőhöz (Kláštorisko 775m). Az itt található hegyi menedékházban meleg étel és egy kis felfrissülés fogad minket, hogy a pihenő után nekivághassunk túránk utolsó szakaszának. Innentől már csak lefelé vezet az út, egy nagyjából 5 km hosszú szakaszon.
 • 16:00 - Megérkezünk autóinkhoz a parkolóba. Rövid pihenő után, ellátogatunk Rokfalussy Lajos iglói (Spišská Nová Ves) síremlékéhez, hol megköszönve munkásságát és csodás feltárásait, főt hajtunk.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021135, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely a Létánfalva község után lévő "Az öreg erdészháznál" - "Pri starej horárni" parkolóban. A parkoló a "Szlovák Paradicsom kapuja" - "Vstupná brána do slovenského raja" után található (Pri starej horárni, 053 13 Letanovce - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: XC6V+FW Letanovce) - a találkozó helyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 21 km, amely összesen 1225 m ↗ szintemelkedéssel és 1225 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton halad, mely főleg földút, de helyenként előfordulhatnak sziklás szakaszok, doronglétrahidak, vaslétrák, sziklatálcák és rovátkolt fatörzshidak. Ha a mesterséges segédeszközöket kellő odafigyeléssel és a megfelelő módon használjuk, teljes biztonságban vagyunk és élményekben gazdag túra vár mindenkire. A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.
 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌕 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Javasolt egyéni felszerelés: fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet: váltás póló, hosszú ujjú pulóver, vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát. Túrabakancs: magas szárú, vízálló bakancs. Kiegészítők: közepes (25-35 l) hátizsák, fejlámpa, esőkabát, sapka, csősál, túrazokni, napszemüveg, naptej, egészségügyi csomag, palack víz (legalább 1 liter- túránk során lesz lehetőség az ivóvíz feltöltésére). Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A COVID-19 megbetegedés elleni hatósági intézkedések Szlovákiában: a CoolTour.sk s.r.o. a Szlovák kormány mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően. A síelés egyéni sportnak minősül. Közös érdekünk az, hogy a lehetőségekhez képest zavartalanul együtt tudjunk működni. Az aktuális intézkedésekről, valamint Szlovákiába történő belépés szabályairól itt találnak bővebb tájékoztatást.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.