Róth Márton nyomában a Szlovák Paradicsomban

1 napos kirándulás | 9.200,- Ft | 23,- € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌑🌑

Róth Márton nyomában a Szlovák Paradicsomban

1 napos

Program: aki meg szeretné tapasztalni, hogy milyen egy szurdokban túrázni, ahol csak mi, a kétoldalon magasodó sziklafalak, és az alattunk csobogó patak van, akkor a Szlovák Paradicsomtól jobb helyet nem is kívánhatna. A számtalan lehetőség közül azonban kiemelkedik a Nagy Sólyom-völgy és a végén található Róth-szakadék, mely a Szlovák Paradicsom turisztikájának egyik fontos úttörőjéről, Róth Mártonról kapta a nevét. Miután a létrák és lépcsők segítségével megszelídítettük a szakadékot, a gerincen haladva fejezzük be körtúránkat, magunkba szívva ezzel a környék szépségét, a természet különlegességét és a levegő frissességét. Ezen a vidéken garantált a kikapcsolódás, a kaland és az élmény annak, aki bakancsot húz és "elveszik" a tájban.

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 18 km
 • Szintemelkedés: 580 m
 • Részvétel díj: 9.200,- Ft (23,- €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
23,00 € 27,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 8:00 - Találkozás a Blajzloch-víztározó (Blajzloch 635m) tanösvény parkolójában. *¹
 • 8:15 - Rövid eligazítás és bemelegítés után elindulunk a Nagy-Sólyom völgy (Veľký Sokol) felé, hogy nekivágjunk az 5,8 km hosszú szakasznak, mely során végig a völgyben haladva, létrákon és lépcsökön haladva "küzdjük" le a 295 m szintkülönbséget. A völgy utolsó, legfelső szakasza a Róth-szakadék (Róthová-roklina), mely a Szlovák Paradicsom egyik legszebb, ilyen jellegű természeti képződménye.
 • 11:00 - A szakadék végéhez érve felérünk a Glac-fennsíkra (Glac 905 m), ahol tovább folytatjuk túránkat az egykori Glac, volt erdészház (Glac, bývalá horáreň 985 m) felé.
 • 11:30 - Az egykori erdészház helye, a maga 985 méteres magasságával túránk legmagasabb pontja. Itt, a természet csodás környezetében elfogyasztjuk elemózsiánkat és szusszanunk egyet a visszaút előtt.
 • Innen már csak lefelé vezet utunk, vissza a völgybe. Érintve a Kis-tisztás (Malá poľana 985 m) és Pals-gerinc (Palc 790 m) megállóhelyeket, a 9,3 km hosszú szakasz során lassan visszaereszkedünk a völgybe, befejezve ezzel körtúránkat és visszatérve a Blajzloch-víztározóhoz (Blajzloch 635m).

 • 15:00 - Megérkezünk autóinkhoz a parkolóba.
 • 16.00 - Rövid pihenő után, ellátogatunk Róth Márton iglói (Spišská Nová Ves) síremlékéhez, hol megköszönve munkásságát és csodás feltárásait, főt hajtunk.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021134, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely a Blajzloch-víztározó tanösvény parkolójában (Náučný chodník v doline Blajzloch, 059 17 Vernár - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: W8GF+2Q Vernár) - a találkozó helyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 18 km, amely összesen 580 m ↗ szintemelkedéssel és 580 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton halad, mely főleg földút, de helyenként előfordulhatnak sziklás szakaszok, doronglétrahidak, vaslétrák, sziklatálcák és rovátkolt fatörzshidak. Ha a mesterséges segédeszközöket kellő odafigyeléssel és a megfelelő módon használjuk, teljes biztonságban vagyunk és élményekben gazdag túra vár mindenkire. A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.
 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌑 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Javasolt egyéni felszerelés: fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet: váltás póló, hosszú ujjú pulóver, vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát. Túrabakancs: magas szárú, vízálló bakancs. Kiegészítők: közepes (25-35 l) hátizsák, fejlámpa, esőkabát, sapka, csősál, túrazokni, napszemüveg, naptej, egészségügyi csomag, palack víz (legalább 1 liter- túránk során lesz lehetőség az ivóvíz feltöltésére). Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A COVID-19 megbetegedés elleni hatósági intézkedések Szlovákiában: a CoolTour.sk s.r.o. a Szlovák kormány mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően. A síelés egyéni sportnak minősül. Közös érdekünk az, hogy a lehetőségekhez képest zavartalanul együtt tudjunk működni. Az aktuális intézkedésekről, valamint Szlovákiába történő belépés szabályairól itt találnak bővebb tájékoztatást.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.