Téli magashegyi túra a Zöld-tavi menedékházhoz

1 napos kirándulás | 9.600,- Ft | 24,- € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌑🌑

Téli magashegyi túra a Zöld-tavi menedékházhoz

1 napos

Program: a Zöld-tavi völgy az egyik legszebb szeglete a Magas-Tátrának. A havas hegycsúcsok, a parton álló kis menedékház és az alatta elnyúló völgy olyan romantikus képet festenek, melyhez kevés fogható van. A tó befagyott és havas felszíne mellett állva, olyan érzése támad az embernek, mintha a Magas-Tátra szívében lenne, hiszen minden oldalról körbevesznek a hegyormok és sziklafalak. Ez a külvilágtól elszigetelt ékszerdoboz egy mesebeli világba röpít minket, ahol az ember belekóstolhat a hamisítatlan magashegyi hangulatba. Mindezt ráadásul úgy, hogy az odavezető út inkább egy kellemes séta, mintsem megerőltető túra, így ideális családi kirándulásnak is!

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 17 km
 • Szintemelkedés: 825 m
 • Részvétel díj: 9.600,- Ft (24,- €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
24,00 € 27,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 8:00 - Találkozás a Fehér-víz parkolóban (Parkovisko Biela Voda 910 m).
 • 8:15 - Rövid eligazítás, a javasolt téli túrafelszerelés ellenőrzése és bemelegítés után, megkezdjük utunkat a Zöld-tavi menedékházhoz (Chata pri Zelenom plese 1551 m). A Zöld-tóhoz vezető, 9,2 km-es szakasz végig egyenletesen emelkedik, mely során 705 méter szintkülönbséget küzdünk le a helyenként jeges és csúszós túraútvonalon. A Zöld-tavi menedékházhoz érve a Magas-Tátra egyik legszebb látványa fogad minket. A menedékházban megpihenhetünk, egy finom hegyi tea és más finomságok elfogyasztása, pedig igazin kincs a már megtett út után. Bár a tó a téli időszakban téli álmát alussza a jeges hótakaró alatt, de még így is mesebeli környezetben találjuk magunkat.
 • 11:45 - Tovább indulunk túránk második állomásához, a Nagy-fehér-tóhoz (Veľké Biele pleso). Ez túránk legmagasabb pontja a maga 1615 méter tengerszint feletti magasságával.
 • 12:30 - Miután egy kisebb pihenőt tettünk az ismét jeges tó mellett, lefelé indul utunk visszatérve a kiindulási ponthoz.
 • 15:30 - Megérkezünk autóinkhoz a parkolóba.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002023160, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése feltétlenül ajánlott! Érvényes biztosítás hiányában a túrán való részvételt a túravezetők megtagadhatják!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely a főút mellett található Fehér-víz parkolóban (Parkovisko Biela Voda - 537, Tatranské Matliare 059 60, Vysoké Tatry - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: 57QR+3X Vysoké Tatry) - a találkozó helyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Parkolási díjak: személyautó - 6,-€/1nap, 2,-€/óra; autóbusz - 10,-€/1 nap. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 17 km, amely összesen 755 m ↗ szintemelkedéssel és 755 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton halad, mely nyáron főleg köves és sziklás út, de a téli időszakban ez leginkább havas, jeges és csúszós tereppé válik. A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.
 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌑 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Javasolt egyéni felszerelés:

 • Felső ruházat: vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát, melyet szükség esetén esőkabáttal kell védeni. Előny, ha a kabát szellőzőnyílásokkal van ellátva. Vékony aláöltözet, mely segít elvezetni a bőr felszínéről a nedvességet, középső rétegnek meleg polár pulóver. Hideg időben jól jöhet egy vékony pehelykabát is.
 • Nadrág: lehet softshell, vagy membrános vízálló nadrág, egy vékony aláöltözettel, vagy akár vékony lélegző membránú sínadrág (GTX).
 • Lábbeli: magas szárú!, impregnált és már bejáratott kényelmes túrabakancs.
 • Kiegészítők: max. 25 literes hátizsák, túrabot hótányérral, fejlámpa!, esőkabát!, kamásli (lábszárvédő), téli sapka, sál / csősál, 2 pár vastag meleg kesztyű!, meleg túrazokni, láncos csúszásgátló hómacska (ha van), napszemüveg, síszemüveg!, termosz, naptej, ajakír, egészségügyi csomag.
 • Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatotokat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.
 • Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni.

Étkezés, ivóvíz, felfrissülés: a túrára célszerű szendvicsekkel készülni, de javasolt még csokit, müzli-szeleteket és gyümölcsöt is bepakolni. Túránk során az 1740 méteres magasságban elhelyezkedő M. R. Štefánik menedékházakban lehetőségünk lesz meleg ételek és italok fogyasztására. A túra során legyen nálunk legalább 1,5 liter folyadék. A mézes meleg tea termoszban, igazi kincsnek számít :)

Időjárás: téli, hideg és havas időre kell számítani. A Magas-Tátra időjárása kimondottan változékony. Napsütéses időben igazán kellemes, és csodás túrázni, de akár -15 °C fokra is csökkenhet a hőmérséklet, erős szél, sűrű hóhullás, hóvihar, köd és jegesedés is nehezítheti a túrát. Időszerű időjárási előrejelzések: Chata pri Zelenom plese.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Költőpénz: Szlovákia hivatalos fizetőeszköze az euró: € / EUR. Javasolt még az utazás előtt váltani, legalább 25,- / 40,- eurót.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Tanácsadás: amennyiben kérdéseid vannak a túrával, felszereléssel, étkezéssel kapcsolatosan, vagy bármilyen más hasznos tanácsra vágysz, keress minket bizalommal! +421908 604 776

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak, vagy el is ma­rad­hat­nak, mely döntés a túravezető hatásköre, és minden résztvevő számára kötelező érvényű! Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.