Via ferrata a Körmöci-hegységben - Skalka

1 napos kirándulás | 9.800,- Ft | 24,50 € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌑🌑

Via ferrata a Körmöci-hegységben - Skalka

1 napos

Program: annak, aki a természetbe vágyik, de a hagyományos bakancstúrákhoz képest egy kis extra izgalmat és kalandot is keres, az mindezt megtalálja Szlovákia legnagyobb via ferrata komplexumában, Skalkán. A különböző nehézségű utak között mindenki megtalálja a neki valót, legyen szó függőleges falon való mászásról vagy egy szakadék felett húzódó függőhídon való sétáról. Túránk során megtekintjük a Görgey-alagutat, mely egyik fő látványossága a környéknek, és persze lépten nyomon csodálhatjuk a természet szépségét és a kilátást, mellyel a Körmöci-hegység kápráztat minket. Tarts velünk és fedezzük fel együtt a vidéket és annak kalandjait!

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 4 km
 • Szintemelkedés: 155 m
 • Részvétel díj: 9.800,- Ft (24,50 €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
24,50 € 28,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 8:00 - Találkozás a Skalkán található központi parkolóban.*¹
 • 8:15 - Rövid eligazítás és bemelegítés után nekivágunk a via ferrata utaknak. A központban több nehézségi szintű útvonal és állomás is található, melyeket igény és megegyezés szerint kipróbálunk és bejárunk. Az egyik legfőbb attrakció a 78 méter hosszú és 45 méteres magasságban lévő függőhíd, de találunk itt olyan izgalmakat is, mint a "Kihívás" (Výzva) nevű útvonal, mely egy szinte függőleges sziklafalon halad, vagy a "Kémény" (Komín) út, mely segítségével a Trubac-toronyba (Trubacova veža) kapaszkodhatunk fel.
 • 14:00 - Miután bejártuk a központ vasalt útjait, megtekintjük a Görgey-alagutat, majd jelölt turistaúton visszatérünk Skalkára.
 • 15:00 - Megérkezünk autóinkhoz a parkolóba.
 • 15:30 - Mielőtt még búcsút vennénk egymástól, kellemesen megpihenünk Körmöcbánya csodás középkori főterén.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021142, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely a Skalkán található központi parkoló  (Skalka Kremnica, 967 01 Kremnica - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: PXQQ+9C Kremnica) - a találkozóhelyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 4 km, amely összesen 155 m ↗ szintemelkedéssel és 155 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton halad, mely főleg földút, de többször érintünk kanyonokat, szurdokokat, ahol létrákba és láncokba kapaszkodva tudunk haladni. A túra része egy biztosított "via ferrata" szakasz is, ahol lépcsőkön, fémtálcákon, létrákon haladva, illetve láncokba kapaszkodva "mászunk".
 • A "via ferrata" szakasz teljesítéséhez kötelező a "via ferrata" felszerelés használata (hegymászó sisak, hegymászó heveder, energiaelnyelő kantár) és ajánlott mászó-/kerékpáros kesztyű, illetve elengedhetetlen a jó minőségű, kényelmes túrabakancs. Ezen szakaszon, jól karban tartott felszereléssel is részt lehet venni. Amennyiben nem rendelkezik saját "via ferrata" felszereléssel, nálunk is igényelhet felszerelést: hegymászó sisak, hegymászó heveder, energiaelnyelő kantár - 5,- € / nap. Maximálisan 6 db. tudunk biztosítani az érdeklődők számára. A "via ferrata" felszerelés bérlésének igényét a jelentkezési lap kitöltésekor kérjük előre jelezni. A felszerelés csakis egyben igényelhető. A felszerelés foglalása a cooltour.sk@gmail.com e-mail címre beérkező helyesen kitöltött jelentkezési lapok sorrendjében történik.

 • A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.

 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌑 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Javasolt egyéni felszerelés: fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet: váltás póló, hosszú ujjú pulóver, vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát. Túrabakancs: magas szárú, vízálló bakancs. Kiegészítők: közepes (25-35 l) hátizsák, fejlámpa, esőkabát, sapka, kesztyű (ajánlott mászó-/kerékpáros kesztyű a via ferrata szakaszhoz), csősál, túrazokni, napszemüveg, naptej, egészségügyi csomag, palack víz (legalább 1 liter- túránk során lesz lehetőség az ivóvíz feltöltésére). Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

A COVID-19 megbetegedés elleni hatósági intézkedések Szlovákiában: a CoolTour.sk s.r.o. a Szlovák kormány mindenkor hatályos járványügyi rendelkezéseit szigorúan betartja és betartatja. Folyamatosan figyelemmel kíséri a törvényi előírásokat, és szem előtt tartja a járványhelyzet által életre hívott biztonsági-egészségügyi intézkedéseket mind a szabadtéri létesítmények nyitva tartását, mind az egyéni szabadtéri sportolási lehetőségeket illetően. A síelés egyéni sportnak minősül. Közös érdekünk az, hogy a lehetőségekhez képest zavartalanul együtt tudjunk működni. Az aktuális intézkedésekről, valamint Szlovákiába történő belépés szabályairól itt találnak bővebb tájékoztatást.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.