Via ferrata a Magas-Tátrában

1 napos kirándulás | 9.400,- Ft | 23,50 € | gyalogtúra nehézsége: 🌕🌕🌕🌕🌑

Via ferrata a Magas-Tátrában

1 napos

Program: tartson velünk és hódítsuk meg közösen a Magas-Tátra legelső via ferrata útját a Vörös-torony-hágón (2352m) keresztül. Az elkészült, új és egyirányú vasalt út a Kis-Tarpataki-völgyből a Nagy-Tarpataki-völgybe vezet minket. A biztosított ösvény a meglévő túraútvonallal párhuzamosan, egy tömör sziklafalon épült. Utunk során érintjük a Téry Ödönről elnevezett menedékházat és a Hosszú-tavi menedékházat is. Túránk vízesésekkel, romantikus menedékházakkal, és erdei utakkal tarkított. A fent fogadó látvány és hangulat minden erőfeszítésünkért kárpótol.

 • Utazás: egyénileg
 • Ellátás: önellátó
 • A túra hossza: 23 km
 • Szintemelkedés: 1367 m
 • Részvétel díj: 9.400,- Ft (23,50 €) / fő, (8-15 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés, szükséges tanácsadás.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak, utasbiztosítás.
23,50 € 27,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • 7:00 - Találkozás az Ótátrafüredi parkolóban (Parkovisko - Starý Smokovec 1010 m).*¹
 • 7:15 - Rövid eligazítás és bemelegítés után megkezdjük utunkat túránk első állomására, a Tarajkára (Hrebienok 1285 m).
 • 8:00 - A Tarajkát elérve tovább haladunk a Kis-Tarpataki-völgybe, érintve két híres menedékházat, a Reiner- és Zamkovszky-menedékházakat. Utunk során keresztezzük a Tar-pataki vízeséseket (Vodopády Studeného potoka).
 • 9:15 - A Zamkovszky-menedékházat (Zamkovského chata 1475 m) elérve folytatjuk utunkat a Téry Ödön menedékház felé. Ezen a szakaszon az erdei ösvényeket felváltja a sziklás terep és kezdődik az igazi magashegyi hangulat. A Kis-Tarpataki-völgyben húzódó 4 km hosszú szakaszon 547 m szintkülönbséget küzdünk le.
 • 11:00 - Felérve a Téry Ödön menedékházhoz (Téryho chata 2015 m) megtekintjük a völgyben található Öt-tavi-katlant (Päť Spišských plies), pihenünk és felfrissülünk a menedékház által kínált finomságokkal. A menedékháztól gyönyörű kilátás nyílik a völgyet körbevevő hegycsúcsokra és az alattunk húzódó Kis-Tarpataki-völgyre. Miután feltöltődtünk, elindulunk túránk céljához a Vörös-torony-hágóba (Prične sedlo 2352 m).
 • 12:30 - Miután megérkeztünk a Vörös-torony-hágójához, ahol via ferrata utunk is kezdődik, magunkra vesszük a szükséges felszerelést és nekivágunk napunk legizgalmasabb kalandjának.
 • 13:30 - Az egyirányú vasalt út hossza 450 méter és szintkülönbsége a Kis-Tarpataki-völgyből 150 méter, míg a Nagy-Tarpataki-völgyben 80 méter.
 • 15:30 - Miután leküzdöttük a vasalt út által kínált izgalmakat és feltöltődtünk a Magas-Tátra csodáival, két órát haladva érjük el a Hosszú-tavi menedékházat. Az 1960 méteres tengerszint feletti magasságba fekvő menedékháztól gyönyörködhetünk a körülöttünk magasodó csúcsokban, hogy végül a kilátástól és egy meleg teától feltöltődve folytathassuk utunkat, mely innentől már csak lefelé vezet.
 • 17:30 - Visszatérünk Tarajkára (Hrebienok 1285 m), majd folytatjuk tovább utunk a parkoló felé.
 • 18:30 - Megérkezünk autóinkhoz az Ótátrafüredi (Starý Smokovec 1010 m) parkolóba.

fontos tudnivalók ⤵

 

Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002022129, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

*1 Utazással kapcsolatos tudnivalók: találkozóhely a főút mellett található Ótátrafüredi parkolóban (Parkovisko - Starý Smokovec, Starý Smokovec 19, 062 01 Vysoké Tatry-Starý Smokovec - GPS-t helyettesítő +kóddal is megtalálható a parkoló: 46RG+55 Vysoké Tatry) - a találkozó helyre minden résztvevő saját autón érkezik, illetve saját maga oldja meg az odajutást. Ajánlott a parkoló autókban száraz ruhát és cipőt hagyni, hogy a túra után, rögtön át tudjatok öltözni. Szükség esetén, utazási irodánk indít mikrobuszt vagy autóbuszt a programra. Bővebb információk:

A gyalogtúra:

 • A gyalogtúra 8 fő részvételével valósul meg, kevesebb résztvevő esetén a túra lemondásának jogát fenntartjuk. Továbbá a gyalogtúrán legfeljebb 15 fő vehet részt egy túravezető kíséretében. Utazási irodánk a túra folyamán tapasztalt és helyismerettel rendelkező túravezetőt, avagy túravezetőket biztosít.
 • A gyalogtúra hossza 23 km, amely összesen 1367 m ↗ szintemelkedéssel és 1367 m ↘ szintcsökkenéssel van tarkítva. A túra végig jelölt turistaúton történik, mely főleg köves és sziklás szakaszon halad. Egyes szakaszokon létrákba és láncokba kapaszkodva tudunk haladni. A túra része egy biztosított "via ferrata" szakasz is, ahol lépcsőkön, fémtálcákon, létrákon haladva, illetve láncokba kapaszkodva "mászunk". A bakancstúra programjában leírt időpontok tájékoztató jellegűek. Az esetleges eltérésekért irodánk nem vállal felelősséget.
 • A "via ferrata" szakasz teljesítéséhez ajánlott a "via ferrata" felszerelés használata (hegymászó sisak, hegymászó heveder, energiaelnyelő kantár) és ajánlott mászó-/kerékpáros kesztyű, illetve elengedhetetlen a jó minőségű, kényelmes túrabakancs. Technikai nehézség szempontjából a ferrata alap, vagyis "A" és "B" fokozatú, hossza hozzávetőlegesen 450 méter. A tátrai vasalt utat a turisták június 15-től október 31-ig használhatják. Ezen szakaszon, jól karban tartott felszereléssel is részt lehet venni. Amennyiben nem rendelkezik saját "via ferrata" felszereléssel, nálunk is igényelhet felszerelést: hegymászó sisak, hegymászó heveder, energiaelnyelő kantár - 7,- € / nap. Maximálisan 6 db. tudunk biztosítani az érdeklődők számára. A "via ferrata" felszerelés bérlésének igényét a jelentkezési lap kitöltésekor kérjük előre jelezni. A felszerelés csakis egyben igényelhető. A felszerelés foglalása a cooltour.sk@gmail.com e-mail címre beérkező helyesen kitöltött jelentkezési lapok sorrendjében történik.

 • ! A gyalogtúrával kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a besorolások leírása itt található! A túra nehézségi besorolása: 🌕 🌕 🌕 🌕 🌑
 • Korhatár: 12 évnél idősebbek. A 12-18 éves gyerekek és serdülők csakis szülői beleegyezéssel vehetnek részt a túrán (a
  formanyomtatvány itt tölthető le).


Javasolt egyéni felszerelés: fontos a kényelmes, vízálló és réteges túraöltözet: váltás póló, hosszú ujjú pulóver, vízálló és lélegző membránú túrakábát (GTX), vagy softshell kabát. Túrabakancs: magas szárú, vízálló bakancs. Kiegészítők: közepes (25-35 l) hátizsák, fejlámpa, esőkabát, sapka, csősál, túrazokni, napszemüveg, naptej, egészségügyi csomag, palack víz (legalább 1 liter- túránk során lesz lehetőség az ivóvíz feltöltésére). A láncos részekre, javasolt mászó-/kerékpáros kesztyű használata. Továbbá felhívjuk a figyelmeteket, hogy a túrát megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás és a túra so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.


Térkép és magassági profil:


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.