Zarándokút Nyugat-Felvidéken

1 napos kirándulás | 3.800,- Ft | 9,50 € | út nehézsége: 🌕🌑🌑🌑🌑

Zarándokút Nyugat-Felvidéken

1 napos

Program: élje át velünk a meghitt zarándokutak varázsát, mely során megtapasztalhatja a hit, a kultúra és a történelem együttes hatását. Utunk első állomása Selmecbánya, az UNESCO kulturális világörökségének a része. A város fölé emelkedő vulkáni kúpon találjuk a Kárpát-medence leglátványosabb kálváriáját. Innen Garamszentbenedekre vezet utunk, ahol meglátogatjuk a Felvidék második legnagyobb kolostorát, mely volt török elleni végvár és búcsújáró kegyhely is. A megannyi műemlék, az ódon falak, a zarándokút, a lelki felüdülés mindenki számára feledhetetlen élményt nyújt eme két csodás zarándokhelyen.

 • Utazás: megegyezés alapján: a megrendelő, vagy irodánk szervezésében
 • Ellátás: önköltségen
 • Részvétel díj: 3.800,- Ft (9,50 €) / fő, (35-40 fő esetén)
 • Részvételi díj tartalmazza: programszervezés, szakképzett és helyismerettel rendelkező csoportvezetés.
 • Részvételi díj nem tartalmazza: utazási költségek, étkezések, belépődíjak (7,50€), utasbiztosítás.
9,50 € 12,00 €

Utazási tájékoztató ⤵

Részletes program:

 • Találkozás a csoporttal az előre megegyezett helyen és időpontban, majd indulás a kora reggeli órákban.
 • Felvidéki utunk első megállója, a sokak szerint legszebb felvidéki városként számon tartott, Selmecbánya (Banská Štiavnica), az ezüst városa, mely 1993 óta az UNESCO kulturális világörökségének a része. Bejárjuk a történelmi városközpont legszebb, legnevezetesebb részeit, és megtekintjük az Óvárat, mely a város leglátogatottabb épületei közé tartozik. Belvárosi sétánk során megtekintjük az Újvárat, a Városháza épületét, a Bányászati-, Kohászati- és Erdészeti Akadémia híres épületegyüttesét, a Szentháromság tér és a Korzó híres épületeit, a nevezetes "Klopacskát", s közben megemlítjük a városhoz kapcsolódó csodákat, legendákat is.
 • Miután megtekintettük a városközpontot, a Kárpát-medence talán legszebb, de minden bizonnyal leglátványosabb Kálváriájára zarándokolunk. Selmecbánya városképét meghatározó szabályos vulkáni kúpon magasodó tizenkilenc kápolnából, három templomból álló barokk kori épületcsoport. A világ száz legveszélyeztetettebb műemléke közé is bekerült Kálvária felújítása folyamatban van, alulról haladunk felfelé. A csúcsról a városra és a Selmeci-hegység vulkanikus eredetű csúcsaira nyíló panoráma varázslatos. Selmecbányai zarándoklatunkat végül az Alsó templomban misével zárjuk.
 • Rövid pihenőt tartunk, és megfelelő időt biztosítunk az ebéd elfogyasztására.
 • Következő, és egyben utunk utolsó állomása, a garamszentbenedeki (Hronský Beňadik) bencés templom a közép-európai koragótika egyik legszebb emléke, főkapuja a jáki templom bejáratának szépségével vetekszik. Felvidék második legnagyobb kolostora az egyik legrégebbi magyar bencés apátság. Az egyházi ténykedések mellett török elleni végvár és búcsújáró kegyhelyként is számon tartott ez a titkokkal és legendákkal övezett ódon hangulatú apátsági épület.
 • Innen már hazafelé felé vesszük az irányt és könnyes búcsút veszünk. Érkezés az esti órákban.

fontos tudnivalók ⤵

 Fontos tudnivalók:

Az utazás megrendelése:

 • Elsősorban, kérjük olvassátok el az Általános szerződési feltételeket és az Adatvédelmi szabályzatra vonatkozó rendeletet .
 • Az utazásra az itt található megrendelőlap kitöltésével tudtok jelentkezni! A megrendelőlap kitöltése és az esetleges "Utastársak megrendelőlapja" űrlap feltöltése után, küldjétek azt el. A sikeresen elküldött megrendelőlapról rendszerünk 24 órán belül visszajelzést küld.
 • Ezek után a részvételi díjat egy összegben, az utazás előtti 36. napig kell befizetni. A befizetést banki átutalással, bankfióki befizetéssel, vagy a "Kosárba" gombra kattintva oldható meg (bankkártyás befizetés). Készpénzes befizetésre csakis rendkívüli esetekben van lehetőség, legkésőbb az utazás előtti 36. napig a teljes részvételi díj (100%) befizetésével.
 • Számlaszámunk: SK84 0200 0000 0038 4769 6756, SWIFT: SUBASKBX, VÚB, a. s. A banki átutalásnál és bankfióki befizetésnél a közleménybe az utas nevét, valamint az átutalás egyedi azonosítóját (VS): 0002021114, kell feltüntetni.
 • Megrendelésed a megrendelőlap elküldésével, majd annak visszaigazolásával és a részvételi díj befizetésével valósul meg. A megrendelést követően kapod meg a számlát és kötjük meg az Utazási Szerződést, melyek együttesen biztosítják a helyed. Miután az általad megadott e-mail címedre megérkezett az Utazási Szerződés, annak az aláírási lapját nyomtasd ki, majd aláírva (jpg, pdf, png) juttasd vissza e-mail címünkre: cooltour.sk@gmail.com. Foglalásod ezek után tekintjük véglegesnek.

Utaztatással kapcsolatos tudnivalók: az utazás önköltségen valósul meg, tehát az út megszervezése, vagy a megrendelő feladata, vagy szükség esetén, utazási irodánkkal is egyeztethető az utazás megszervezése, legyen az bárhonnan Európából. Az utazás megszervezését, legalább 35 utas esetén intézzük. Irodánk örömmel magára veszi a terhet és megbízható partnerivel (busztársaságok) megoldja az utazás kérdését a lehető legkedvezőbb áron. Ezen szolgáltatásunkat díjmentesen kínáljuk a kedves megrendelőink számára. Ebben az esetben az utaztatást, az utazás időpontját megelőző, legkésőbb a 40. napon szükséges megrendelni az itt elérhető űrlap kitöltésével és elküldésével. Forduljon hozzánk bizalommal!

Utasbiztosítás: az alapár nem tartalmazza az utasbiztosítást, de megkötése ajánlott!

Egyéb belépődíjak és helyszíni költségek a program szerint és egyéb helyszíni költségek:

 • Selmecbánya - Óvár: ............................................................................................. 7,00 € / 3,50 € (F / Ny, D, Gy)
 • Gamarszentbenedek - Apátsági templom és bencés apátság: ....................... 4,00 € / 2,00 € (F, Ny, D / Gy)
 • A selmecbányai kálvária és az Alsó templom miséje ingyenes.

(F - felnőtt, Ny - nyugdíjas, D - diák, Gy - gyerek)

A "gyalogtúra" nehézsége: a programban szereplő selmecbányai kálvária domb esetében jelentősebb szintemelkedésről beszélhetünk, viszont az ösvény hossza nem jelentős. Esős időben a terep csúszós lehet. A "gyalogtúrával" kapcsolatos fontos tudnivalók, szabályok és a túrák nehézségi besorolása : 🌕 🌑 🌑 🌑 🌑

Javasolt egyéni felszerelés: felhívjuk a figyelmeteket, hogy az időjárás igen változékony lehet, ezért az utazást megelőző napokban figyeljétek az időjárási előrejelzéseket és a ruházatukat a várható időjárásnak megfelelően állítsátok össze. Javasoljuk a zárt és kényelmes lapos talpú cipők használatát, valamint a melegebb öltözetet. A túrára egy kisméretű hátizsákot érdemes magunkkal vinni (kb. 20 literest), a többi felszerelést az autóbuszban hagyhatjuk.

Javasolt korhatár: az utazás 10 éves kortól ajánlott, de mint középkorú úgy az idősebbek számára is felejthetetlen élményt nyújt.

Egészségügyi tudnivalók: javasoljuk az általános és saját gyógyszerek, valamint az alap egészségügyi felszerelések beszerzését (láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli). Irodánk munkatársai és a csoportvezetők, kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.

Vízum: Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel vehetnek részt az utazáson.

Nyilatkozat: mi­vel az utazás so­rán az idő­já­rás vál­to­zé­kony le­het, ezért az iro­dánk tú­ra­ve­ze­tője fenn­tart­ja a jo­got, hogy rossz idő ese­tén - eső, köd, erős szél, rossz lá­tá­si vi­szo­nyok - meg­vál­toz­tas­sa a prog­ra­mot. Ez je­lent­he­ti a kü­lön­bö­ző lát­ni­va­lók vagy tú­rák sorrend­jé­nek fel­cse­ré­lé­sét, de kü­lö­nö­sen zord idő­já­rás ese­tén (a résztvevők biztonsága, egészségük védelme érdekében) módosulhatnak vagy el is ma­rad­hat­nak. Eb­ben az eset­ben igyek­szünk va­la­mi­lyen más prog­ra­mot szer­vez­ni.

Árgarancia: 405,- Ft/EUR árfolyamig. Továbbá a részvételi díjat, legalább 35 utas esetén tudjuk biztosítani. Amennyiben a szervezés során a csoport létszáma nem éri el a minimum létszámot, 7 nappal indulás előtt az irodánk lemondhatja az utazást. Ilyen esetben az addig befizetett részvételi költség maradéktalanul visszajár, vagy beszámítható más utazásra. A feltüntetett paraméterek változása esetén, a CoolTour.sk s.r.o. az ár változtatásának a jogát fenntartja, melyről köteles értesíteni az utast az Általános szerződési feltételek (ÁSZF) alapján, amely itt érhető el.


ONLINE ELŐFOGLALÁS

Foglalj időpontot időben. A foglalásod e-mailben igazoljuk vissza.